Jørgen Svenstrup

Du bliver hvad du tænker

Slušajte u aplikaciji
”Det er mit postulat, at dine tanker alene er den største medvirkende årsag til, at noget er svært og noget let – og dermed i sidste ende afgørende for, om du har succeser eller fiaskoer i dit liv.”

Ordene er Jørgen Svenstrups, forfatter til Du bliver, hvad du tænker – Mentaltræning. Fjern hjernens spændetrøje. Den handler om, hvad man skal vide, før man kan begynde at udvikle sig. Og før man kan begynde at forbedre og forandre sin tilværelse.

Hvis vi antager, at vi kan styre vores hjerne, i stedet for at den styrer os, bliver præmissen for det, vi gør, en helt anden. ”Du bliver, hvad du tænker” er Jørgen Svenstrups udgangspunkt. Han har hørt mange protester gennem sin tid som coach, leder og foredragsholder: ”Det kan man da ikke. Det er jo ikke noget, jeg er herre over.” Men hans modspørgsmål lyder: ”Hvem i alverden er så herre over det? Hvem andre end en selv skal afgøre, hvordan man skal gå rundt og have det?”

Hvis man selv skal bestemme, hvordan man har det, er der brug for at vide noget mere om, hvordan man kan arbejde med sig selv og sin tankegang. Derfor gennemgår Svenstrup blandt meget andet fokusloven i bogen. Den lyder i sin enkelthed: Det, du fokuserer på, får du mere af. Og så er det jo om at lære at fokusere på det gode. Men det gør man jo ikke bare uden videre; det er en proces.

I Du bliver hvad du tænker fører Jørgen Svenstrup læseren gennem den proces, der skal til for overhovedet at begynde at mentaltræne. Først skal man vide, hvordan man dropper de dårlige tanker, så hvordan man tilvælger de gode. Dernæst skal man lære at slukke sin automatpilot og selv tage styringen, hvorefter man skal vide noget om, hvordan man kan få hjælp af sin underbevidsthed. Det er udgangspunktet for overhovedet at designe sit eget mentaltræningsprogram – der både indbefatter fysisk afspænding og mental ditto.

Undervejs kan man i bogen tage en arbejdstilfredshedstest og en test på ens stressindikatorer. Der ligger en starttest og en sluttest på hver, så kan man se, hvordan man udvikler sig efter at have arbejdet med sig selv.

Lydbogen er indlæst af Grete Tulinius.
4:49:48
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Du bliver hvad du tænker, Jørgen Svenstrup

Utisci

Thomas Christensen
Thomas Christensenje podelio/la utisakпре 8 дана

Jeg stod af, da mindfulness og det at være i nuet, og ikke kigge fremad blev nævnt som vigtigt - umiddelbart efter vigtigheden af mål for fremtiden blev nævnt som vigtig.
Dog fine henvisninger til både den positive- og metakognitive psykologi.

Sandra Oxlund Thomsen
Sandra Oxlund Thomsenje podelio/la utisakпре 16 дана
💤Smooor!

Selvom jeg deler samme holdning som forfatteren mht. at vi kan styre vore tanker og dermed også hvem vi vil være og opnå, så føles det som en lang kedelig forelæsning, desværre.

Olivia Elisabeth Klejn
Olivia Elisabeth Klejnje podelio/la utisakпре 3 месеца
👍Vredna čitanja
🔮Kompleksna
💡Poučna
🎯Vredna čitanja

Virkelig inspirerende!!

Otvorite aplikaciju i slušajte

Bookmate sada u ponudi ima i audio-knjige! Imamo obilje audio-knjiga koje možete da slušate, ali trenutno možete da ih slušate samo pomoću telefona ili tableta putem naših aplikacija.

Du bliver hvad du tænker, Jørgen Svenstrup
Du bliver hvad du tænker
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)