Årene fra 1917 til 1922 er nogle af de mest skelsættende og begivenhedsrige i Europas historie. Hartvig Frisch’ bog “Fra Brest-Litowsk til Rapallo” dækker den politiske historie fra perioden, hvor den første verdenskrig endelig sluttede, magten skiftede i store dele af Europa, og kontinentet blev vidne til den blodigste revolution siden den franske i 1789.
Bogen er skrevet i 1936, hvor man endnu troede, man levede i efterkrigstiden og ikke mellemkrigstiden, som vi kalder den i dag. Hartvig Frisch ser perioden i et anderledes perspektiv end nyere historikere, der ikke kan undlade at se årene under og efter første verdenskrig i lyset af den anden verdenskrig, der knap tyve år senere igen satte Europa i brand.
Hartvig Marcus Frisch var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besættelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om både nazismen og visse af modstandsbevægelsens handlinger.
Som undervisningsminister indførte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ændrede “aa” til "å" og “vilde” til “ville”. Mange af Hartvig Frisch’ bøger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bøger beskæftiger sig med antikkens verden.