bookmate game
da
Knjige
Erling Jepsen

Gramhavet

I Erling Jepsens nye roman er alt ikke, som det synes.

Under Gram ligger Gramhavet, det trak sig tilbage for mange tusind år siden, men det ligger stadigvæk under det hele og giver en helt særlig, ikke sjældent lidt foruroligende klangbund til alt, hvad der foregår i Gram.

I Gram bor Erling og hans familie. Erlings far er ikke på nogen måde en vinder. Det går sløjt med forretningen, det lille mejeriudsalg, der er for langt mellem kunderne, og i privatlivet står det ikke bedre til: Konen, der stammer fra Hamburg og engang som barn har hilst på Goebbels, tager en gang imellem en tur til den tyske café i Haderslev, og det kan både manden og naboerne jo have deres teorier om, hvorfor hun gør. Datteren har det skidt, hun er i familiepleje og ser kun sjældent sine forældre og søskende. Der er noget her, man ikke taler om.
219 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2016
Godina izdavanja
2016
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Anne Melchiorsenje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja

  Hylende humoristisk

 • Dorte Christensenje podelio/la utisakпре 2 године
  💡Poučna
  🎯Zdrav

 • Else Helleshøjje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • Else Helleshøjje citiraoпре 3 године
  FRU CLAUSENS LOGERENDE
 • Birgitte Lindberg Hansenje citiraoпре 4 године
  De fleste mennesker føler, at lige præcis det sted, de er født, er noget helt specielt. Og det har alle hver især lov til, men det er nu alligevel noget særligt med os fra Gram. Af alle steder er dét det mest unikke sted på kloden. Ikke bare fordi jeg er født der, men fordi alle os, der er opvokset i den by, tilhører et folkefærd, der ikke findes magen til i verden. Vi er mere hårdføre end andre, nogle vil måske bruge ordet primitive. Jeg vil gå så langt som til at sige, at vi til en vis grad er moderne fossiler. Og det i ordets allerbedste forstand.

  Graver man i jorden i min barndomsby, kan man finde potteskår og bronzesmykker fra gamle dage. Sådan noget kan man finde mange steder, men graver man lidt dybere, risikerer man i Gram at støde på fossilet af en stor fisk. Og den er vel at mærke rigtig stor. Man finder især fossiler af kæmpehajer på størrelse med hvaler. Det er for længst uddøde arter, fortidsmonstre, om man vil, som for femten millioner år siden svømmede rundt i det, der er det oprindelige Gram. Det, som forskere har kaldt Gramhavet. Et hav, der dækkede hele Danmark, det sydlige Norge og strakte sig et godt stykke ind i Sverige. Ja, så meget har Gram fyldt engang
 • Kim Abramssonje citiraoпре 5 година
  Enten var de for langsomme, eller også nænnede de det ikke, fo

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)