10Knjiga149Pratilaca

Knjige na polici za knjige „Danmarkshistorie“ koju je napravio/la Bookmate

Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
DET VIDSTE DU IKKE OM DANMARK er en fascinerende rejse ind i historiens krinkelkroge – en række skæve og sjove beretninger om alle de glemte begivenheder, der har været med til at gøre os til dem, vi er i dag. Bogen indeholder bl.a. kapitler om vejhistorie, kejsersnit, fester, vindmøller, pølsevogne, idræt, censur, sygdomme, straf, charterrejser og kæledyr, som forhåbentlig vil gøre dig klogere og endnu mere nysgerrig på danskernes historie.
Registrujte se ili se prijavite da biste komentarisali
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 3 године
En fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
En dansk politimands efterforskning af et stykke ukendt besættelseshistorie om ondskab og landsforræderi.

'De danske varulve' er fortællingen om kriminalassistent Erland Leth Pedersen, en garvet københavnsk politimand, der en tidlig sommerdag i 2012 gør en usædvanlig opdagelse på et støvet loftsrum på Københavns Politigård. Her finder han en pakke, hvis indhold bringer ham helt tæt på et sjældent belyst hjørne af Anden Verdenskrig – historien om de danske varulve. Det er en dramatisk beretning om en gruppe landsforrædere, der i årene1944 og 1945 forsøgte at give den såkaldte varulve bevægelse fodfæste i Danmark.

Varulvene opstod som idé i ledende nazistiske kredse i Tyskland og var i praksis undergrundsgrupper, der skulle arbejde bag fjendens linjer. Deres formål var at fortsætte kampen for nazismen, selv efter et eventuelt tysk nederlag. Midlerne var vold, terror og propaganda. Lige dele stædighed og nysgerrighed driver Erland Leth Pedersen til, over flere år, at efterforske og kortlægge et stykke indtil nu stort set ukendt Danmarkshistorie. Via sin omfattende politiefterforskning lykkes det ham at oprulle en ekstraordinær fortælling om landsforræderi og ondskab i 1940'ernes Danmark.
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
For første gang nogensinde samles beretningen om den danske modstandsbevægelse i et stort anlagt trebindsværk, baseret på et kæmpemæssigt researcharbejde.

Første bind af værket dækker perioden 1933-1942. Udviklingen i Europa og Danmark flettes sammen, og vi møder nogle af de helt centrale personer, der kom til at spille en afgørende rolle i det danske modstandsarbejde.

Niels-Birger Danielsen sætter scenen allerede året efter besættelsen, hvor en flok studenter, en radioingeniør, en kreds af mænd i Valby, en skipper, en ung læge, en godsejer, en filosof og andre enkeltpersoner beslutter sig for ”at gøre noget” – at gøre modstand. De havde medkæmpere, som ikke havde noget valg. Kommunisterne var efter den 22. juni 1941 tvungne modstandsfolk. Deres parti var blevet erklæret illegalt. Faldskærmsagenter, bladfolk og sabotører blev jagtet – ikke af Gestapo, men af dansk politi. Modstanden var kun nogle få øer i et folkehav, der støttede samarbejdspolitikken.

Bindet slutter samtidig med den første store sabotageaktion mod skibsværftet Nordbjærg & Wedell med statsminister Vilhelm Buhls radiotale, hvor han opfordrer danskerne til at stikke deres landsmænd, og hvor den begyndende modstand kræver sine første dødsofre. Dem kom der mange af siden hen – for herfra udvikler historien sig kun stadig mere dramatisk.
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
Det tyskbesatte Danmark var i 1944-45 kraftigt forandret i forhold til de fredelige tilstande ved ”Flødeskumsfronten” i de første besættelsesår. Efter den tyske aktion imod det danske politi i september 1944 blev Hipokorpset oprettet som besættelsesmagtens danske hjælpepoliti. Snart blev Hipo synonymt med vold og terror.

Håndlangerne kaster lys over Hipos optrevlinger af modstandsgrupper og hensynsløse skyderier i København og viser et langt tættere samarbejde mellem Hipo og tysk politi end hidtil antaget. Samtidig er bogen historien om en lille gruppe danskere, der på grund af ideologi , opportunisme eller social nød endte med at kæmpe for nazismen til det sidste – alt imens Hitlertyskland brød sammen i kaos.

Håndlangerne er en kortlægning af et ekstremistisk miljø og dets rødder i dansk nazisme og Schalburgkorpset, men er også et opgør med nogle af myterne om mennesker og modstandsbekæmpelse i Hipo.
Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
De fleste har hørt historien om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802. Men hvem var den mand, der så kynisk destruerede de enestående oldtidslevn blot for at berige sig?

Manden hed Niels Heidenreich og var søn af en fordrukken degn i Jylland. Da forældrene bliver skilt, går det helt galt for familien. Moren stifter stor gæld og må sammen med børnene flygte fra hjemegnen. For at redde familien begynder Niels at trykke falske pengesedler, men bliver afsløret og havner i tugthuset på Christianshavn. Her lærer han sig selv at arbejde med guld, og efter løsladelsen nedsætter han sig som guldsmed i København. Men så begynder det igen at gå galt for Heidenreich.

Ulrik Langens Tyven er en medrivende beretning om guld, pantelånere, fængsler, falskmøntnere, opfindere, ære, selviscenesættelse og meget andet, der er med til at tegne billedet af danmarkshistoriens mest berømte tyv.

Samtidig er det en skildring af en enestående skæbne i Guldalderens København, skrevet af en af Danmarks mest kendte, anerkendte og læste nutidige historikere.
  • Ulrik Langen
    Tyven
    • 58
    • 2
    • 7
    da
    Knjige
  • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
    Et billede af den lovløshed, der prægede Danmark i tiden efter politiets internering i september 1944. Øvig Knudsen tager udgangspunkt i den utrolige historie om den velbegavede og charmerende århusianske grosserersøn Ib Birkedal Hansen, der endte som torturbøddel for Gestapo: Den person, tyskerne henvendte sig til, når der var virkelig hårdføre benægtere blandt de modstandsfolk, der skulle forhøres. Og han svigtede aldrig. Med eksempelløs råhed og brutalitet, loyale kammerater og kvindelige lokkeduer spredte han skræk og rædsel omkring sig.
  • Peter Øvig Knudsen
    Birkedal
    • 413
    • 198
    • 11
    • 37
    da
    Knjige
  • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
    Værket om vores stolte og blodige fortid.Saxo Grammaticus, der levede i 1200-tallet, var en af kriger-bispens Absalons betroede mænd. På Absalons ordre skrev Saxo vores første store Danmarkshistorie. Her er alle sagnene om fortidskonger, ædle helte, feje krystere, svigefulde stormænd, skønne skjoldmøer og både dydige og utro hustruer. Saxos værk omfatter tiden helt tilbage til de farverige sagnkonger fra før Kristi fødsel, og krøniken slutter i 1200-tallet med Valdemar den Store og Knud den sjette – og naturligvis ikke mindst, Københavns grundlægger, biskop Absalon. Saxo slutter således sit værk med at skrive om sin egen nutid.Mogens Boisen (1910–1987) var en af Danmarks førende oversættere og påtog sig det omfattende og krævende arbejde at genfortælle Saxos værk på levende nudansk. Et arbejde, som han selv betegnede som en milepæl i sin mangeårige oversættergerning. Mogens Boisen sagde, som mange før ham, at Saxos Danmarks Krønike ubetinget er den ældre danske litteraturs mest betydningsfulde værk.
    Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeDanmarkshistorieпре 7 година
    Det siges, at Danmark er Europas ældste monarki. Alligevel er det de færreste danskere, der kender de farverige historier om de danske regenter. Kan du for eksempel svare på følgende spørgsmål?

    Hvilken konge slog sin egen far ihjel?
    Hvem var konge af England i kun 40 dage?
    Hvem af Danmarks konger døde under et toiletbesøg?
    Hvorfor ville Thyra ikke fuldbyrde ægteskabet med Gorm den Gamle på bryllupsnatten?

    KONGERÆKKEN er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter. På under 100 sider får du spændende og ikke mindst morsom viden om de danske kongers liv og regeringstid.
    fb2epub
    Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)