da
Kurt Strand

Poul Schlüter - Det var vel ikke så ringe endda

unavailable
Danmarks længst siddende statsminister i nyere tid gør regnebrættet op: Med hele følelsesregistret i brug fortæller Poul Schlüter om nagende tvivl som nybagt regeringschef, om dyb sorg efter tabet af Lisbeth Schlüter og om skuffelser over nære partifællers svigt. Med afsæt i et væld af billeder og satiretegninger reflekterer Poul Schlüter over bl.a. 1980’ernes højspændte politiske opgør om velfærdsgoder, udenrigspolitik og galopperende inflation.

Som statsminister personificerede han – med sin vision om et bredtfavnende konservativt folkeparti – det samarbejdende folkestyre, hvor der nok skal indgås pragmatiske kompromisser, men hvor det også skal være muligt at se forskel på partierne. Næsten to årtier efter sin dramatiske sortie og med skelsættende begivenheder på tilpas afstand lader nu 82-årige Schlüter ordene flyde frit med skarpe og underfundige kommentarer til såvel sin egen tids som nutidens politiske landskab. 

Bogen bygger på fyldige interview med tidligere DR-journalist Kurt Strand, som i denne bog viser sine evner som en lyttende, insisterende og udfordrende interviewer.

LEKTØRUDTALELSE
"Den tidligere statsminister Poul Schlüter er stadig kendt og vellidt, og bogen vil appellere til både de politisk interesserede og til biografilæserne (...) I samtalebogen med Poul Schlüter, der i mere end 10 år var Danmarks statsminister, får læseren på en underholdende måde et indblik i et nyere stykke politisk danmarkshistorie, og et sympatisk indtryk af politikeren og mennesket Poul Schlüter."

ANMELDERNE SKREV
"Om Kurt Strands bog med den gamle statsminister har jeg kun godt at sige. Det er en ordentlig bog om et ordentligt menneske."
- 6 stjerner, Berlingske

""Glimrende pointer (…) det er værd at tilbringe nogle timer i selskab med den gamle statsminister."
- Weekendavisen

"Bogen tegner et solidt, mestendels positivt billede af et menneske, der har sat sit præg på dansk politik i en menneskealder. Den rummer ingen store afsløringer, men giver et godt indblik i, hvad det indebærer at være statsminister i Danmark - især hvis man gerne vil blive på posten i mange år."
- 4 stjerner, Nordjyske
Ova audio-knjiga je trenutno nedostupna
5:49:41
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Godina izdavanja
2015
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)