Gevoel en verstand, Jane Austen
nl
Audio
Jane Austen

Gevoel en verstand

Slušajte u aplikaciji
Met Gevoel en verstand debuteerde de beroemde Britse schrijfster Jane Austen in 1811. Alleen: het boek verscheen anoniem. Het werd een enorm succes en lanceerde de carrière van Austen, die hierna nog vijf zeer belangrijke romans zou schrijven.Het verhaal speelt zich af in de Britse bovenklasse van de late achttiende eeuw. De familie Dashwood woont op een groot landgoed. Na zijn dood laat hij alles na aan zijn zoon uit een eerder huwelijk, waardoor zijn weduwe en zijn drie dochters in de problemen komen.In de kern draait het verhaal vooral om twee van de drie zussen, Elinor en Marianne. Zij vertegenwoordigen het gevoel en verstand uit de titel: Marianne vertrouwt op haar gevoel, terwijl Elinor uitgaat van haar verstand.Het boek is twee keer bewerkt tot serie, maar het bekendst is de bekroonde verfilming uit 1995.

Jane Austen (1775-1817) geldt als een van de grootste Britse schrijvers van de achttiende eeuw. Haar romans kenmerken zich door sterke vrouwelijke personages en een focus op de gevoelswereld van haar personages. Hoewel ze al op 41-jarige leeftijd stierf, heeft ze zes canonieke romans geschreven, die veelvuldig zijn verfilmd.
13:24:30
Izdavač
Saga Egmont

Ostale verzije

Gevoel en Verstand, Jane Austen

Utisci

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Kako vam se svidela knjiga?

Prijavite se ili se registrujte

Otvorite aplikaciju i slušajte

Bookmate sada u ponudi ima i audio-knjige! Imamo obilje audio-knjiga koje možete da slušate, ali trenutno možete da ih slušate samo pomoću telefona ili tableta putem naših aplikacija.

Gevoel en verstand, Jane Austen
Gevoel en verstand
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)