da
Audio
Bodil Steensen-Leth

Lili

Slušajte u aplikaciji
Det krigshærgede, forfaldende Europa under 1. verdenskrig er bagtæppet for Bodil Steensen-Leths roman om den franske komponist Lili Boulanger, der i 1913 blev den første kvinde til at vinde Pariskonservatoriets eftertragtede Prix de Rome. Lili Boulanger kæmpede længe med sygdom og døde som kun 24-årig, men hun nåede alligevel at sætte et uudsletteligt aftryk på nyere fransk musik.

Bodil Steensen-Leth fører os om bag scenen og præsenterer os for mennesket Lili Boulanger og hendes personlige udvikling, som var skjult for publikums øjne. Særligt forholdet til storesøsteren Nadia, der ligesom Lili var usædvanligt talentfuld, højner fortællingen fra en almindelig biografi til et autentisk psykologisk drama.

Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
10:02:55
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Godina izdavanja
2016
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)