Moby Dick, Herman Melville
da
Audio
Herman Melville

Moby Dick

Slušajte u aplikaciji
25:53:17
  • 👍2
  • 💡2
  • 🎯1
KALD MIG ISMAEL. For nogle år siden - det kan være lige meget hvor mange - havde jeg få eller ingen penge i min pung og ikke noget særligt, der optog mig på landjorden. Jeg fik derfor den idé at sejle lidt rundt og se den del af verden, som er vand. På den måde forjager jeg min humørsyge og holder blodomløbet i gang. Når jeg kan mærke, at jeg er ved at få et dystert drag om munden, når det er regnvåd november i min sjæl, når jeg uvilkårligt standser op foran ligkistemagasiner og slutter mig til ethvert ligtog, jeg træffer på, og især når mit tungsind får sådan et tag i mig, at det kræver en stærk moral ikke med fuldt overlæg at gå ud på gaden og systematisk slå hatten af folk - ja, da finder jeg det på høje tid snarest at stikke til søs.

"Moby Dick" er den amerikanske kultklassiker af forfatteren Herman Melville. Bogen handler om sømanden Ishmael, der får hyre på hvalfangerbåden The Peqoud, som ledes af den gale kaptajn Ahab. Ahab er besat af den gigantiske, hvide hval, Moby Dick, og hans higen efter at få ram på det voldsomme dyr sætter alles liv i fare. 

ANMELDERNE SKREV
"Den nye danske oversættelse af Herman Melvilles " Moby Dick" viser med al tydelighed, hvorfor romanen er et højdepunkt i verdenslitteraturen (...) Ismael er virkelig en helt særlig skikkelse, som man bør unde sig selv at møde mindst en gang i sit liv."
- Kristeligt Dagblad

"Melvilles skildring af fanatismens og galskabens anatomi er eminent, og selv om kompositionen af romanen kan virke uoverskuelig og strittende, da skyder plottet hurtigt en harpun i læseren og trækker ham ind i en langsomt, men støt, accelererende malstrøm (...) således ser en perfekt klassikeroversættelse ud!"
- 6 stjerner, Berlingske
Utisak
Dodaj na policu

Ostale verzije

Moby Dick,
Moby Dick
  • 59
  • 2
  • 15
da
Knjige
Slušajte u aplikaciji
1.4KSlušalaca3Utiska
  • 👍Vredna čitanja2
  • 💡Poučna2
  • 🎯Vredna čitanja1
Prijavite se ili se registrujte
Edel Kirstine Nørby
Edel Kirstine Nørbyje podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja

Na Gitte Rohde Og
Na Gitte Rohde Ogje podelio/la utisakпрошлог месеца
💡Poučna
🎯Vredna čitanja

Mogens Theodor Hansen
Mogens Theodor Hansenje podelio/la utisakпре 3 месеца
👍Vredna čitanja
💡Poučna

Otvorite aplikaciju i slušajte

Bookmate sada u ponudi ima i audio-knjige! Imamo obilje audio-knjiga koje možete da slušate, ali trenutno možete da ih slušate samo pomoću telefona ili tableta putem naših aplikacija.

Moby Dick, Herman Melville
Moby Dick
1x4:20-2:20:15
bookmate icon
Jedna cena. Obilje knjiga
Ne kupujete samo jednu knjigu već celu biblioteku… po istoj ceni!
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)