Christopher Paolini

Den ældste

Slušajte u aplikaciji
Mørket falder …
Sværd tordner …
Ondskaben hersker …

Eragon og hans drage Saphira har overlevet slaget om Tronjheim, men ikke alle har været så heldige. I de mange magtkampe, der bryder ud efter oprørslederens død, må Eragon manøvrere med al sin snilde, for ikke at bringe spinkle alliancer ud af balance. Nu mere end nogensinde er Eragon det eneste håb for oprørerne, men hvem kan han stole på, og hvad betyder hans uheldsvangre syner? Disse spørgsmål plager Eragon under rejsen til elvernes land, hvor han skal færdiggøre sine evner som Rytter.

Mens Eragon optrænes i brugen af magi, overfalder de afskyelige Ra’zac landsbyen Carvahall. De er ude efter Eragons fætter, Roran, som har oplysninger, der kan blive skæbnesvangre for Eragon og hele Alagaësia. Ikke alle vil kunne slippe fra Galbatorix’ mørke kræfter …

Den ældste er anden bog i Arven-kvartetten
29:11:50
Prevodilac
Ole Sten Hansen

Utisci

Line Petrine Svendsen
Line Petrine Svendsenje podelio/la utisakпре 9 месеци
🚀Čita se u jednom dahu

🦊

Claus Gregersen
Claus Gregersenje podelio/la utisakпрошле године

Super god trilogi. For den der kan lide fantasy/middelalderen er den et must

Mark Petersen
Mark Petersenje podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja
🔮Kompleksna
🎯Vredna čitanja
🌴Knjiga za plažu
🚀Čita se u jednom dahu

Slaget ved fardendur mellem varden og razak er ovre. Varden vandt men det er ikke ovre endnu. Der er stadig mange razak der render rundt i tunnelerne og dem må varden tage sig af.
Desværre bliver det til et stort tab. Eragon mister sin bedste ven og varden må finde en ny leder. Det sætter Eragon og saphira midt i en politisk krise hvor alle vil have ham på deres side.
Da det er ovre må Eragon acceptere at han ikke er stærk nok til at bekæmpe kongen. Alene skyggen vandt han kun over ved rent held og har efterladt ham skadet og ødelagt.
Han tager af sted til elvernes hovedby elezmidar får at begynde sin træning og finde krøblingen der er hel.
Undervejs bliver han blandet ind i mennesker, dværge og elveres troskab og finder nye alierede. Men ikke alle blandt raserne syntes lige godt om Eragon så han får også nye fjender.
Hans træning er hård da det er elvere der træner ham og deres styrke, magi og lange levealder gør at de overgår ham på alle områder. Samtidigt gør hans skade fra kampen mod skyggen ham ukampdygtig i mange tilfælde.
Heldigvis er der hjælp fra ukendte kanter og Eragon bliver mere klar til at beskytte varden og elverne mod kongen.
Vi finder også ud af hvilket familie medlem der forråder ham som blev spået i den første bog og det er en ubehagelig overraskelse der også afslører hvem hans far var.
Heldigvis selvom det ser umuligt ud at overvinde den kamp der kommer får de nye allierede i kampen mod kongen som ingen havde forventet. Mange inkluderet Eragon er imod det da de er de sidste og mest frygtelige man kan stole på. Med det er nødvendigt hvis de skal have selv det mindste håb.

Samtidigt med det må eragorns fætter og landsby kæmpe mod razak der vil tage ham til gidsel for at kunne presse Eragon til at overgive sig. Men det er en sej landsby og de giver ikke op uden kamp. Her er også overraskelser med nye fjender og allierede. Og historien tager en vidunderlig drejning da Eragon fætter også bliver en del af denne storslåede historie om kampen mod kongen. Rart med et skift mellem Eragon og hans fætters historier.

Men det er ikke alt vi følger også vardens nye leder og hendes kamp for at brødføde, beskytte og gøre varden klar til kamp mod riget. De får heldigvis uventet hjælp fra barnet Eragon og saphira prøvede at velsigne. Det er en sørgelig del af historien men der er måske håb for varden og den uheldigt velsignede pige.

Alt i alt en vidunderlig bog og hvis dette fanger dig skulle du måske læse denne bog og den forrige hvis du ikke har.

Otvorite aplikaciju i slušajte

Bookmate sada u ponudi ima i audio-knjige! Imamo obilje audio-knjiga koje možete da slušate, ali trenutno možete da ih slušate samo pomoću telefona ili tableta putem naših aplikacija.

Den ældste, Christopher Paolini
Den ældste
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)