da
Audio
Ole Michelsen

Natten har tusind øjne og andre historier

Slušajte u aplikaciji
Ole Michelsen fører os gennem nattens vemod og eufori til lyden af jazz og afdankede drømme. Nattens historier byder på alkoholikere og neurotikere, en blind jazzpianist, der ‘genser‘ sin ungdomskærlighed, den gamle filmanmelder, der kommer for sent til dansk films finest hour, en hunds fortælling om sit liv på hundepensionen. I det borgerlige hjem såvel som på den lurvede bar pibler det frem med forførelse, selvbedrag og kedsomhed i Ole Michelsens røgindhyllede og jazzede noveller.

"Der er meget humor, mange hunde og de forskelligste mennesker i Ole Michelsens novellesamling. Tonen er på én gang sød, lidt vemodig og meget maskulin. Et vist velbegrundet vemod præger novellerne, men også en fandenivoldsk visdom og lyst til fremdeles at slå fra sig. Ole Michelsen er i sine bedste passager en "Veritabel Pariser", som udfylder den tomme stol i dansk litteratur, hvor den realistiske, stilbevidste, journalistisk iagttagende samtidsforfatter skulle side. Veritabel forfatter."

- Bjørn Bredal, Politiken"En sen debut, men i en kategori og af en kvalitet, man hos en yngre mand ville kalde lovende. Det mærkes, at Ole Michelsen er nået til et stadium i livet, hvor han har set og erfaret en del, og hvor han også har erhvervet sig det sproglige overblik til at kunne skrive om det."

- Jens Kistrup, Weekendavisen"Det er velspillede historier, han leverer. Og som sagt, kan jeg godt lide stemmen - den er sgu som en dejlig søvnigt, slentrende tenorsaxofon. Den afleverer en række afrundede, småskæve, men alligevel melodiske historier, og den foregiver ikke at ville mere."

- Christa Leve Poulsen, Børsen

Ole Michelsen (f. 1940) er en dansk kulturjournalist, forfatter og foredragsholder. Ole Michelsen er særlig kendt og elsket for DR's filmmagasin "Bogart", som han omsatte til TV fra 1985-2002. Ole Michelsen har ud over sit virke som journalist en række bøger bag sig. Blandt andet en selvbiografi om hans erfaringer med livet som tørlagt alkoholiker fra 1999 og en novellesamling fra 2002

Ole Michelsen sad desuden i Kulturministeriets kanonudvalg for film.
6:50:55

Utisci

    Kako vam se svidela knjiga?

    Prijavite se ili se registrujte
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)