bookmate game
da

Stefan Zweig

Stefan Zweig var en østrigsk forfatter.

Zweig skrev noveller og korte fortællinger samt biografier om Joseph Fouché, Honoré de Balzac, Marie Antoinette og Maria Stuart. Den blev udgivet på tysk som Maria Stuart og på dansk som Mary, dronning af Skotland og øerne . Hans værker er udgivet på engelsk under pseudonymet "Stephen Branch" , en direkte oversættelse af hans navn. Hans biografi om dronning Marie-Antoinette blev til en Hollywood-film med MGM skuespillerinden Norma Shearer i titelrollen.

Allerede i 1920'erne og 1930'erne var Stefan Zweig en verdenskendt forfatter.

Der findes betydelige Zweig-samlinger på British Library og på State University of New York at Fredonia. Den første, som blev overdraget til biblioteket af dens værger i maj 1986, omfatter mange genstande af ikke overraskende bredde og sjældenhed, blandt disse Mozart-manuskripter og hans egen Verzeichnüss, dvs. komponistens eget, håndskrevne tematiske katalog over hans værker.

Den tyske forfatter Stefanie Zweig, der er født i 1932 er ikke i familie med Stefan Zweig.
godine života: 28 novembra 1881 23 februara 1942

Citati

Mkpcom73je citiraoпрошле године
Leben und leben lassen« var den berømte wiener grundsætning, og den forekommer mig endnu den dag i dag mere human
Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 године
Hvis jeg tager imod en stilling, er jeg fortabt. Jeg ville blive en kommis, en maskine, en cirkushest, der løber sine 30—40 gange manegen rundt, drikker, æder og sover til de foreskrevne tider; jeg ville blive en pokkers karl. Og det kalder man så at leve: denne roterende møllestens-tilværelse, hvor det samme stadig kommer igen!
Erik Johansen Jappeje citiraoпре 2 године
I årevis har alle skabende menneskers evige drøm foresvævet ham: et lille afsidesliggende hus et eller andet sted i det grønne, hvor man uforstyrret kan leve helt for sin indre opgave

Utisci

b5012772401je podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja

S

Steen Petersenje podelio/la utisakпре 2 године
👍Vredna čitanja

Kort, men fantastisk klassisker

Hans Fangel Sterlerje podelio/la utisakпре 5 месеци
👍Vredna čitanja

Belærende tidsbilled

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)