da

Stieg Larsson

Stieg Larsson opdigtede, med Millenniumtrilogien, et nyt makkerpar i krimiverden: journalisten Michael "Kalle" Blomkvist og den autistiske superhacker Lisbeth Salander. Stieg Larsson døde af et hjertestop i 2005 inden første bind i trilogien, Mænd der hader kvinder, udkom. Bøgerne viste sig at blive en enorm succes, og de toppede efterfølgende diverse bestsellerlister. Nogle år efter valgte man også at filmatisere bøgerne. Den største biografsucces kom dog først senere, da Stieg Larssons første bind blev genindspillet i en amerikansk udgave. Den fik titlen ”The girl with the dragon tattoo”, og havde Daniel Craig og Rooney Mara som hovedrolleindehavere. Denne udgave blev nomineret til 5 oscars, og omsatte på verdensplan for omkring 1,2 milliarder kroner.
Stieg Larsson kæmpede igennem sit liv indædt mod højreekstremisme, blandt andet gennem sit erhverv som redaktør for avisen Expo. Larsson havde testamenteret sin arv til Kommunistpartiet, men da millionerne efter hans død begyndte at rulle ind i boet, gik hans familie, som han ikke havde haft kontakt med, i retten.
Selvom Stieg Larsson har været død i mange år, udkom der i 2015 en fjerde bog i millenniumserien. Det kunne lade sig gøre, da forlaget Modtryk valgte at få forfatteren David Lagercrantz til at skrive videre på serien. Han har blandt andet skrevet flere spændingsromaner og biografien "Jeg er Zlatan Ibrahimovic". Dette træk var en kontroversiel beslutning, som blandt andet blev kritiseret af Stieg Larssons venner. De mente, at det var en overdreven kommercialisering af forfatteren og hans værker, og at de gik imod Stieg Larssons egen idelogiske tankegang.
godine života: 15 avgusta 1954 9 novembra 2004

Utisci

Niels Erik Johansenje podelio/la utisakпре 2 године
👍Vredna čitanja

Æ

Casper Sørensenje podelio/la utisakпре 4 дана
👍Vredna čitanja

Kim Johansenje podelio/la utisakпре 18 дана
👍Vredna čitanja

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)