George Martin

George Raymond Richard Martin född 20 september 1948 i Bayonne, New Jersey, USA, är en amerikansk producent, manus-, fantasy- och science fiction-författare. 1979 belönades han med Nebulapriset för Sandkings och 1985 för Portraits of His Children.

Martin är mest känd för sin ännu oavslutade fantasyserie Sagan om is och eld (originaltitel: A Song of Ice and Fire). Översättningar av Sagan om is och eld till svenska har påbörjades två gånger (en gång under 1990-talet och en gång under 2000-talet), men båda gångerna avbröts de utan att hinna ikapp originalutgåvorna.[1] Sedan dess har böckerna åter översatts till svenska. I november 2008 beställde HBO ett pilotavsnitt för en TV-serie baserad på Sagan om is och eld. Efter att det inspelade pilotavsnittet hade granskats meddelades i mars 2010 att TV-bolaget godkänt produktionen av en TV-serie baserad på böckerna under namnet Game of Thrones. Det första avsnittet sändes den 17 april 2011 i USA på HBO. Serien hade premiär den 4 maj 2011 i Sverige på kanalen Canal+. Martin har själv bidragit med manus till flera avsnitt.

Utöver Game of Thrones har Martin skrivit avsnitt av TV-serierna The Twilight Zone (1986), Skönheten och odjuret (1987–1990) och The Outer Limits (1995).

Jedna cena. Obilje knjiga

Ne kupujete samo jednu knjigu već celu biblioteku… po istoj ceni!

Nešto za čitanje uvek na dohvat ruke

Prijatelji, urednici i stručnjaci mogu da vam pomognu da pronađete nove i zanimljive knjige.

Čitajte bilo kad i bilo gde

Vaš telefon je uvek uz vas, a samim tim i sve vaše knjige, čak i kada ste oflajn.

Bookmate – aplikacija koja vas podstiče na čitanje
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)