da
Knjige
Daniel Pink

Motivation – Den overraskende sandhed om hvad der motiverer os

  Olav Wendelboe Nielsenje citiraoпре 2 године
  Hvorimod mange af dem, der har nået toppen og tjener fyrstelige summer, enten vælger nye veje for fortsat at finde udfordringer eller går i stå på toppen, fordi det ikke længere er nødvendigt at præstere og bevise sin dygtighed. Når lønnen bliver afgørende, daler motivationen.
  Benjamin Thyge Schouje citiraoпре 3 године
  Både Type X’er og Type I’er bekymrer sig om penge. Hvis en ansat person ikke får mindst den basale belønning, jeg beskrev i kapitel 2 – hvis hendes organisation ikke betaler hende et passende beløb, eller hvis hendes løn ikke er rimelig sammenlignet med andre, der udfører lignende arbejde – så vil denne persons motivation styrtdykke, lige meget om hun er mest X eller mest I. Imidlertid er det sådan, at når lønnen passer til niveauet, spiller penge en forskellig rolle for Type I’er og for Type X’er. Type I’er siger ikke nej til lønforhøjelse eller bonusser, men en af grundene til, at fair og rimelig løn er så væsentlig, er, at den tager pengespørgsmålet af bordet, så folk kan fokusere på selve arbejdet. For mange Type X’er derimod er pengene selve bordet. Det er grunden til, at de gør det, de gør. Det er det samme
  Joyce Christina Duncanje citiraoпре 5 месеци
  I andet forsøg gjorde de det samme med nogle andre tegninger – men denne gang fortalte Deci deltagerne i Gruppe A, at de ville få udbetalt en dollar (det svarer omtrent til seks dollar i vore dage) for hver konfiguration, de kunne reproducere korrekt.
  Jesper Lindholmje citiraoпре 9 месеци
  udefrakommende belønning og straf – både pisk og gulerod – kan fungere udmærket for algoritmiske opgaver, men de kan være altødelæggende for heuristiske opgaver.
  Jesper Lindholmje citiraoпре 9 месеци
  lgoritmisk” og “heuristisk”. En algoritmisk opgave er en, hvor
  Mads Liltorp Munkje citiraoпрошле године
  en vores tredje motivationsfaktor – vores dybt forankrede lyst til at styre vores eget liv, til at udbygge og udvide vores evner og til at leve et liv, der har et formål
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  mål, ord og politikker.
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  Glæden ligger i jagten mere end i opnåelsen
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  “At være professionel er at gøre de ting, man elsker at gøre, også på de dage, hvor man ikke har lyst til at gøre dem
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  “Find selv ud af, hvad du gerne vil være rigtig god til, erkend, at du aldrig virkelig vil tro på, at du har nået målet, og accepter, at det er helt i orden.”
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  MESTRINGENS TRE LOVE
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  Og så er der den unge spildesigner Jenova Chen, der i 2006 skrev sin MFA- [Master of Fine Arts, o.a.] afhandling om Csikszentmihalyis teori. Chen mente, at computerspil gav løfter om at levere de mest fuldkomne flowoplevelser, men at for mange af spillene krævede et næsten tvangspræget stort engagement. Hvorfor ikke, tænkte han, designe et spil, der kan bringe fornemmelsen af flow til mere almindelige spillere? Chen brugte sin afhandling som sit laboratorium og skabte et spil, hvor spillerne bruger en computermus til at føre en amøbelignende organisme rundt på skærmen gennem et surreelt havlandskab, mens den sluger andre skabninger og langsomt udvikler sig til en højere livsform. Mens de fleste spil kræver, at spillerne går frem gennem en fastsat og forudbestemt serie færdighedsniveauer, tillader Chens spil dem at gå fremad og udforske spillet på den måde, de selv ønsker. Og i modsætning til de spil, hvor det er en fiasko, der afslutter omgangen, er det sådan i Chens spil, at en fejl blot skubber spilleren hen på et niveau, der passer bedre til hendes evner. Chen kalder sit spil for flOw. Og det har været et enormt hit. Folk har spillet den gratis onlineudgave af spillet mere end tre millioner gange. (Du kan finde det på http://intihuatani.usc.edu/cloud/flowing/). Betalingsudgaven, designet for PlayStation-spillekonsollen, har genereret mere end 350.000 downloads og samlet en hylde fuld af trofæer. Chen brugte spillet til at starte sit eget firma med, thatgamecompany, opbygget omkring både flow og flOw, der hurtigt skaffede ham en aftale på tre spil med Sony, noget næsten uhørt for en ukendt nybegynder i branchen, drevet af et par 26-årige spildesignere fra Californien.
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  “Lysten til at gøre noget, fordi man finder det dybt tilfredsstillende og personligt udfordrende, frembringer de højeste niveauer af kreativitet, uanset om det gælder kunst, videnskab eller erhvervsliv.”
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  “autoteliske oplevelser” – fra græsk auto (selv) og telos (mål eller formål).
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  Motivation 2.0’s mål at opmuntre folk til at gøre bestemte ting på bestemte måder – det vil sige at få dem til at føje sig. Og for at nå det mål findes der få motivationsfaktorer, der er mere effektive end et lækkert bundt gulerødder og truslen om lidt pisk en gang imellem
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  Type I-adfærd: mestring – lysten til at blive bedre og bedre til noget, der virkelig betyder noget.
  Henrik Buchwaldje citiraoпрошле године
  Kontrol fører til føjelighed, autonomi fører til engagement.
  Thomas Marck Wiinquistje citiraoпрошле године
  Type I-adfærd op, når folk selv styrer de fire T’er: deres task/opgave, deres tid, deres teknik og deres team.
  Task/opgave
  Thomas Marck Wiinquistje citiraoпрошле године
  De tre forskere fandt større jobtilfredshed blandt de ansatte, hvis chefer tilbød “selvstyrestøtte
  Thomas Marck Wiinquistje citiraoпрошле године
  Denne medfødte evne til selvstyre er selve kernen i Motivation 3.0 og Type I-adfærd
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)