Amos Oz

Judas

Judas af den israelske forfatter Amos Oz er en roman om fejltagelser, begær, kærlighed og ikke mindst forræderiets natur. Jerusalem, 1959. Den unge studerende Shmuel er blevet forladt af sin kæreste og er gået i stå i sit speciale, der handler om Judas. En seddel på universitetets opslagstavle fanger hans opmærksomhed og leder ham til et mystisk hus. Her får han arbejde som assistent og samtalepartner hos en invalid intellektuel, som har betalt en høj pris for det, han tror på. Huset rummer også en kvinde — mandens svigerdatter, som er enke og hjemsøgt af spøgelser fra fortiden. Shmuel begynder at afdække husets indviklede historie. Og fascineres af kvinden, selv om han ifølge sine ansættelseskontrakt ikke må forelske sig.
Judas var shortlistet til The Man Booker International Prize 2017.
328 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2017
Izdavač
Gyldendal
Prevodilac
Hanne Friis

Utisci

  Morten Ernst Engvadje podelio/la utisakпре 3 године

  Virkelig god bog! Typisk Amos Oz!

  Nis Vinæs Nielsenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

  Spændende. Både i dybden og på overfladen.

  Jan Rene Rasmussenje podelio/la utisakпре 8 месеци
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja

Citati

  Jan Rene Rasmussenje citiraoпре 8 месеци
  Han bestemte sig på stedet for at ændre sig. Fra nu af skulle hele hans liv blive anderledes. Nu skulle han være et roligere og modigere menneske, som vidste, hvad han ville, og ville gøre alt for at opnå det uden at vige tilbage og uden nogen tøven.
  Jan Rene Rasmussenje citiraoпре 8 месеци
  Vi bilder os selv ind, at vi kun kom til landet for at bygge og blive opbygget, for at genoptage det liv, vi levede før, for at forløse arven efter vore forfædre og alt det der, men sig mig, om der findes noget folk i hele verden, som med åbne arme ville tage imod en så pludselig invasion af hundredtusinder af fremmede, og senere millioner af fremmede, som kom langvejsfra med det sælsomme argument, at deres hellige bøger, som de havde med sig hertil, lover dem og kun dem hele landet?“
  Jan Rene Rasmussenje citiraoпре 8 месеци
  For havde det ikke været for Judas, havde der måske ikke været nogen korsfæstelse, og uden korsfæstelse havde der ikke været nogen kristendom.

Na policama za knjige

  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 18
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 470
  • 13
  Sten Sagen
  Gode bøger
  • 167
  • 10
  Kim Fogt
  To-be-read
  • 220
  • 2
  René Hinz
  Bob
  • 138
  • 2
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)