Charlotte Brontë

Jane Eyre

  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Jeg forsikrede ham, at jeg af naturen var hård – hård som flint, hvad han tit nok ville få at mærke, og at jeg var bestemt på i de kommende fire uger at vise ham alle de mindre behagelige sider af min natur, så at han kunne vide, hvad slags handel han havde gjort, mens der endnu var tid til at trække sig tilbage.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Rastløshed var nu engang min natur, og jeg følte til tider en uro, der nærmede sig smerte. Ved sådanne lejligheder var det eneste, der kunne skaffe mig lindring, at spadsere op og ned ad korridoren i den stilhed og ensomhed, hvor jeg følte mig sikker mod afbrydelser, og her hengive mig til strålende drømme og fantasier, som ansporedes af hele det spændende liv og al den flammende følelse, som jeg attråede og ikke havde i det virkelige liv.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  »Hun har været urimelig imod dig, det er sikkert og vist, for ser du – hun kan ikke lide din karakter, lige så lidt som Miss Scatcherd kan lide min. Men hvor du dog husker hver eneste smule, hun har gjort imod dig og sagt til dig! Hvilket dybt indtryk hendes uretfærdighed synes at have gjort på dig! Mishandling sætter ikke på den måde noget spor i mine følelser. Ville du ikke være lykkeligere, hvis du prøvede at glemme hendes strenghed og de voldsomme følelser, den har vakt hos dig? Jeg synes, livet er for kort til at gå og nære bitterhed eller mindes den uret, der er gjort imod os.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Bessie bøjede sig pludselig ned, og vi kyssede hinanden, hvorpå jeg fulgte efter hende ind i huset – glad og trøstet. Den eftermiddag forløb i fred og harmoni; og om aftenen fortalte Bessie mig nogle af sine mest spændende historier og sang nogle af sine smukke sange. Selv i mit liv var der enkelte solglimt.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Jeg havde beholdt valpladsen – det var den hårdeste kamp, jeg havde udkæmpet, den første sejr, jeg havde vundet. Jeg stod et øjeblik foran kaminen og nød, at jeg var alene og havde sejret.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Konsekvens, frue, er den første af alle kristne dyder, og den er blevet iagttaget i alt vedrørende Lowood Skole: tarvelig kost, beskeden klædedragt, kun de allermest nødvendige bekvemmeligheder – en nøjsom, virksom tilværelse, det er, hvad vi byder vores elever.
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)