bookmate game
da
Knjige
Ulla Terkelsen

Med kærlig hilsen

Fra vodkanætter i det kommunistiske Warszawa til et Athen på randen af økonomisk kollaps, fra Swinging London til et Paris hårdt såret af terrorangreb, udenrigskorrespondenten Ulla Terkelsen har i godt fem årtier rejst Europa tyndt og igen og igen befundet sig lige midt i historien. I denne bog fortæller hun om sit Europa. Det er en personlig beretning, fortalt med sans for det medmenneskelige, det sjove og det rørende. Ulla Terkelsen trækker tråde fra efterkrigstiden frem til i dag og tegner et portræt af et kontinent i knibe og krise — men også af at europæisk folk, der selv i vanskeligere tider end disse har evnet at bevare håbet.
210 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2016
Godina izdavanja
2016
Izdavač
Gyldendal
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

  Karin Kløjgaard Trolleje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna

  Interessant - bestemt! Men også forvirrende og utrolig dårlig oplæst!

  Jeg er meget ambivalent om denne

  Bent Knakkergaard Laursenje podelio/la utisakпре 5 година

  Fantastisk bog. Interessant og velskrevet.☺

  Søren Christoffersenje podelio/la utisakпре 6 година
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna

  Dejlige refleksioner

Citati

  Birthe Bindzus Hansenje citiraoпре 3 године
  Freden kom, ja, i påsken, med Langfredagsaftalen i 1998, men selv i fredsåret 1998 fandt en massakre i byen Omagh sted. 29 mennesker blev dræbt af en fjerndetoneret bilbombe, plus to ufødte børn i en dræbt kvinde, der ventede tvillinger. Det var den værste enkeltstående terrorhandling under hele borgerkrigen. Den kom, da folk var begyndt at håbe. Udbrydere fra IRA, der ikke anerkendte Langfredsdagsaftalen, stod bag. Stopper det?

  Fred tager tid. Fred er pedanteri, pillearbejde. Krig er upedantisk. Det tog kun kort tid at dræbe i Omagh og sætte Langfredagsaftalen på prøve. Det tog kun kort tid at dræbe mennesker i 2016 i Bruxelles, så de ikke kom til at holde påske.

  Bruxelles og Dublin. Et sammenfald af martyrier i 2016, da hundredåret for Påskeopstanden blev højtideligholdt foran hovedpostkontoret i O’Connell Street.

  Jeg læste i aviserne om mindehøjtideligheden og så med på BBC i min lejlighed i Paris. Jeg spottede Martin McGuinness, den nuværende viceførsteminister i Nordirland, på skærmen. Han var i det meste af min tid i Nordirland eftersøgt IRA-by-guerilla eller terrorist, om man vil, i Londonderry eller Derry, om man vil, i Nordirland. Nu sad Martin på en fin stolerække sammen med to forhenværende kvindelige præsidenter fra Den Irske Republik.

  Den irske højtidelighed fandt sted i de dage, hvor Brux
  Søren Christoffersenje citiraoпре 6 година
  Indtil mobiltelefonens vækketone irriterer for meget, den er sat til i køkkenet. Så jeg er tvunget til at stå op for at slukke den.
  Søren Christoffersenje citiraoпре 6 година
  Hvis jeg ikke lige kan finde mine briller, er eftersøgningen overkommelig.

Na policama za knjige

  Pernille
  History & Biography
  • 562
  • 72
  Camilla Nielsen
  Biografier
  • 88
  • 71
  Inge Dybdahl Nielsen
  Huskeliste
  • 505
  • 6
  Amalie Marie Vennike
  Vil læse
  • 82
  • 4
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)