Romerriget fra sagntid til kejsertid, Svend-Arne Jensen
da
Knjige
Svend-Arne Jensen

Romerriget fra sagntid til kejsertid

Čitajte
165 štampanih stranica
 • 💡2
 • 🎯1
 • 👍1
«Romerriget – fra sagntid til kejsertid» giver en udførlig introduktion til det 700 år lange rige, der på mange forskellige måder ligger til grund for verdensordnen i dag. Bogen fortæller om imperiet Rom, der gik fra at være en republik til et kejserdømme, og hvis institutioner, politik og styreform var århundreder forud for sin tid. Den fortæller om krigstid og fredstid og tegner portrætter af nogle af de mest berømte romere.
Svend-Arne Jensen (f. 1939) er en dansk forfatter og historiker. Svend-Arne Jensen har udgivet historie- og lærebøger om blandt andet Portugals, Spaniens og Danmarks historie.
Utisak
Dodaj na policu

Jedna cena. Obilje knjiga

Ne kupujete samo jednu knjigu već celu biblioteku… po istoj ceni!

Nešto za čitanje uvek na dohvat ruke

Prijatelji, urednici i stručnjaci mogu da vam pomognu da pronađete nove i zanimljive knjige.

Čitajte bilo kad i bilo gde

Vaš telefon je uvek uz vas, a samim tim i sve vaše knjige, čak i kada ste oflajn.

Bookmate – aplikacija koja vas podstiče na čitanje
 • 💡Poučna2
 • 🎯Vredna čitanja1
 • 👍Vredna čitanja1
Prijavite se ili se registrujte
Nord bo
Nord boje podelio/la utisakпре 10 месеци
👍Vredna čitanja
💡Poučna

Oplysende i stote træk om Roms historie. Godt grundlag for videre studier. Bogliste mm bagerst

💡Poučna
🎯Vredna čitanja

Meget spændende og oplysende.

samlede derfor en stor skare krigere
Ti det er ikke blot ved en Bacchusfest, som digteren mener, men også i ærgerrighedens iver og lidenskabens udbrud, at den ædle natur og gode opdragelse lægger bånd på sig og holder sig indenfor sindighedens grænser4).
Sallust om samfundsudviklingen i den sene republik.
»Jeg deler den fra forfædrene nedarvede anskuelse, at samfundet er delt i to dele: Senatet og folket. I tidligere tider havde senatorerne den største myndighed, men folket langt den største styrke. Det førte ret ofte til, at folket som protest udvandrede1), og altid var det adelens magt, der blev beskåret, og folkets rettigheder forbedret. Men betingelsen for, at folket levede i frihed, var, at ingen havde magt ud over lovene, og at det ikke var rigdom og hovmod, men godt ry og fortjenester, der gav overklassen dens privilegier: Selv de lavest placerede borgere fik på deres marker og i krigen deres elementære behov dækket og kunne tilfredsstille deres egne og fædrelandets krav. Men da de efterhånden blev fordrevet fra deres jord, og lediggang og nød tvang dem til en omflakkende tilværelse, begyndte de at efterstræbe andres ejendom og sælge deres egen frihed såvel som staten. Således gled dette suveræne folk, der herskede over alle nationer, lidt efter lidt fra hinanden og i stedet for i fællesskab at regere bragte de sig hver for sig i trældom. Derfor er dette folk, der for det første er gennemsyret af slette vaner, dernæst splittet op på så vidt forskellige erhverv med hver sin livsform, at det aldeles ikke udgør en enhed, efter min opfattelse lidet egnet til at varetage statens styrelse.«
History & Biography, Pernille
Pernille
History & Biography
 • 542
 • 47
Historie, gerdab
gerdab
Historie
 • 151
 • 40
Historie, Stine Stuhr Jakobsen
Stine Stuhr Jakobsen
Historie
 • 11
 • 2
Bøger jeg gerne vil læse, gerdab
Biografier/historie, Paul Eskekilde
Paul Eskekilde
Biografier/historie
 • 61
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)