da
Knjige
Audun Myskja

Mit hjerte har ikke demens

Demens rammer sprog og færdigheder, men ikke følelser. Hjertet bliver aldrig dement.

En hjertevarm bog om demens, der tager udgangspunkt i de syges egne ressourcer. Bogen er fuld af konkrete råd til pårørende og behandlere. Den beskriver hvordan man kommunikerer med den syge og kan hjælpe og lægger tingene til rette, så man tager vare på sig selv og undgår udmattelse.
238 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2016
Izdavača
Gyldendal, Borgen

Slične knjige

Utisci

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  Kako vam se svidela knjiga?

  Prijavite se ili se registrujte

Citati

  Regitze Futterupje citiraoпрошле године
  En af deltagerne skilte sig ud fra den temmelig ensartede gruppe sundhedsarbejdere med en lidt mere farverig påklædning og et aktivt og opmærksomt kropssprog. Hun kom med flere spændende og reflekterende spørgsmål og indspil.
  Majbritt Ulstrupje citiralaпрошле године
  Jeg udspurgte de ansatte om Oddvar og fik svar på tiltale: „Han er helt umulig.“ „Han bliver bare værre og værre.“ „Han slår og bander, jeg vil ikke ind til ham mere.“ „Jeg sygemelder mig snart, hvis det fortsætter.“ Det var ikke en mand på toppen af popularitetslisten. Værre var det, at jeg ikke kunne bruge udtalelserne, jeg kunne ikke måle dem – beskrivelser som „håbløs“ og „umulig“ har kun yderst sparsom videnskabelig værdi.
  Jeg måtte bede de ansatte om at beskrive adfærd i stedet for at komme med værdivurderinger af personen Oddvar. Nu blev diskussionen livlig: „Hvor ofte slår han?“ „Altid.“ „Nej, han slog bare Elin, og så blev de andre bange.“ „Sviner han med afføringen – og hvor?“ „Over det hele.“ Jeg har bare set, at der kom noget ved siden af, da han satte sig på wc. Jeg tror, han var usikker på benene.“ De negative holdninger ændrede sig – Oddvar blev mere en udfordring end et problem. I stedet for at de ansatte nægtede at gå ind til ham, blev det spændende at observere, hvad der rent faktisk skete – og hvem Oddvar var.
  Det viste sig, at den vanskelige adfærd var mindre udtalt, end vi troede. Og ændringerne fortsatte, efterhånden som de ansatte blev mindre dømmende og mere engagerede.
  Var det holdningerne, som blev ændret? Eller var det sådan, at én, der blev slået, blev så oprevet over hændelsen, at fjeren blev til fem høns? I hvert fald blev adfærden støt bedre. Efter to ugers observation havde vi nul udslag på verbal og fysisk udadreageren – Oddvar slog ikke
  Carsten Schmidtje citiraoпре 2 године
  Pludselig oplever vi det, mange kalder Alzheimer light

Na policama za knjige

  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 400
  • 11
  naflora
  Demens
  • 4
  • 4
  Ginie Finken
  Demens
  • 4
  • 1
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)