bookmate game
da
Knjige
Søren Kierkegaard

Enten-Eller

’Enten-eller’ er ikke blot en klassiker inden for eksistentialistisk filosofi, men også et litterært værk man ikke kan komme udenom. Gennem sit smukke, finurlige og til tider drillende sprog peger Søren Kierkegaard på nogle helt essentielle aspekter af den menneskelige eksistens.
Det er et værk, der både rummer humor og utrolig filosofisk tyngde.

Eller som en af guldalderens største kulturpersonligheder, Johan Ludvig Heiberg’ formulerede det, så slog ’Enten-eller’ ned i ham som:
”'Tankelyn, der pludselig opklare hele Sphærer af Tilværelsen'”.

’Enten-eller’ er både et filosofisk og litterært mesterværk, og har siden sin udgivelse i 1843 været ét af de mest oversatte danske værker.
340 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2016
Godina izdavanja
2016
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

  Kjartan Bjerre- Christensenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

Citati

  Jesper Pedersenje citiraoпрошле године
  Jeg er en Æstetiker, en Erotiker, der har fattet Kærlighedens Væsen og Pointet i den, der tror paa Kærligheden og kender den fra Grunden, og kun forbeholder mig den private Mening, at enhver Kærlighedshistorie i det højeste varer et halvt Aar, og at ethvert Forhold er forbi, saasnart man har nydt det sidste. Alt dette ved jeg, tillige ved jeg, at det er den højeste Nydelse, der lader sig tænke, at blive elsket, elsket højere end alt i Verden. At digte sig ind i en Pige er en Kunst, at digte sig ud af hende er et Mesterstykke. Dog afhænger det sidste væsentlig af det første.
  Jesper Pedersenje citiraoпрошле године
  For en ung Pige er dette Øjeblik altid det skønneste, og man bør, for ret at nyde det, altid være lidt højere, saa man ikke blot er Baptisand, men tillige Præst. Lidt Ironi gør dette Øjebliks andet Øjeblik til et af de interessanteste, det er en aandelig Afklædelse. Man maa være poetisk nok til ikke at forstyrre Akten, og dog maa Skælmen altid sidde paa Lur.

  det patriarkalske blik på kvinden og hendes følelser.

  Jesper Pedersenje citiraoпрошле године
  Det er intet Under, at Digterne altid skildre dette Dus-Øjeblik, det skønne Øjeblik, hvor de elskende ikke ved Overgydelse (der er jo rigtignok mange, der aldrig kommer videre) men ved Nedstigelse i Kærlighedens Hav afføre sig det gamle Menneske og stige op af denne Daab og nu først ret kende hinanden som gamle bekendte, skønt de kun ere et Øjeblik gamle.

Na policama za knjige

  Bookmate
  Danske klassikere
  • 11
  • 207
  Line
  Vil læse
  • 186
  • 10
  Flemming Pedersen
  Søren Kirkegaard
  • 6
  • 9
  Kasper Enevold Nielsen
  Annes
  • 393
  • 6
  Mikael Fischer Lassen
  Western Philosophy
  • 41
  • 6
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)