bookmate game
da
Knjige
Johan de Mylius

Søren Kierkegaard til hverdagsbrug

Søren Kierkegaard — lige til at læse og bruge. Udvalgte citater, korte og lidt længere, sjove, overraskende og dybt alvorlige, om emner, som berører enhver i dagligdagen. Lidelse og lyst, kærlighed og politik, natur og digtereksistens, psykologi og kristendom — tænksomme og provokerende formuleringer præsenteret, så nye læsere kan begynde her og forhåbentlig derefter gå videre med Kierkegaards egne bøger, og så erfarne Kierkegaard-læsere også kan have udbytte af bogen. Med en fyldig tidstavle, der rummer de fakta, man kan have brug for at få sat på plads.
Dr. phil. Johan de Mylius (f. 1944) har skrevet talrige bøger og artikler om blandt andre Sigurd Hoel, Morten Korch, H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, Søren Kierkegaard og Karen Blixen samt om ældre dansk litteraturhistorie og retorik.
152 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2016
Godina izdavanja
2016
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Citati

 • Nichlas Ingemann Mohrsenje citiraoпре 6 година
  Af alle latterlige ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt i verden, at være en mand, der er rask til sin mad og rask til sin gerning. Når jeg derfor ser en flue i det afgørende øjeblik sætte sig på en sådan forretningsmands næse, eller han bliver overstænket af en vogn, der i endnu større hast kører ham forbi, eller Knippelsbro går op, eller der falder en tagsten ned og slår ham ihjel, da ler jeg af hjertens grund. Og hvem kunne vel bare sig for at le? Hvad udretter de vel, disse travle hastværkere? Går det dem ikke som det gik hin kone, der i befippelse over, at der var ildløs i huset, reddede ildtangen? Hvad mere redder de vel ud af livets store ildebrand?
 • Nichlas Ingemann Mohrsenje citiraoпре 3 године
  Den der føler sig som en person i det skuespil, guddommen digter, hvor digteren og suffløren ikke er forskellige personer, hvor individet, som den øvede skuespiller, der har levet sig ind i sin karakter og sin replik, ikke forstyrres af suffløren, men føler, at det, der tilhviskes ham, er det, han selv vil sige, så det næsten bliver tvivlsomt, om han lægger suffløren ordene i munden, eller suffløren ham, den der i dybeste forstand føler
  sig på engang digtende og digtet, der i det øjeblik, han føler sig digtende, har replikkens oprindelige patos, i det øjeblik, han føler sig digtet, det erotiske øre, der opfanger enhver lyd, han og først han har realiseret det højeste i æstetikken
 • Nichlas Ingemann Mohrsenje citiraoпре 3 године
  Hver gang der fødes et geni, gøres der ligesom prøve på eksistensen; thi han gennemløber og oplever alt det tilbagelagte, til han indhenter sig selv.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)