da
Monika Fagerholm

Hvem slog bambi ihjel

Obavesti me kada knjiga bude dodata
Da biste čitali ovu knjigu otpremite EPUB ili FB2 datoteku na Bookmate. Kako da otpremim knjigu?
Villakvarteret ligger i en umiddelbar rolig og fashionabel forstad, men en doven bas dunker fra et af husenes kælder. Under en fest bliver en ung kvinde brutalt gruppevoldtaget af fire unge mænd, ”gutterne” bliver de senere kaldt, og den unge kvinde er med ét et offer, og de unge mænd forbrydere.

Nathans forældre vil dysse sagen ned, og hans mor siger, at ”nu skal vi vende et nyt blad, og en dag har vi vendt så mange blade, at det her slet ikke er sket”. Sproget modarbejder offeret, arbejder for voldtægtsmændene, indtil hovedpersonen Gustens mor insisterer på at fortælle og udsige nøjagtigt, hvad de fire unge mænd gjorde ved den unge kvinde, og tvinger sin søn til at gøre det samme. ”Jeg forgreb mig. Jeg mishandlede. Jeg … viste … ingen nåde.” For sproget er den vigtigste faktor, når retfærdigheden skal ske.

Monika Fagerholm har skrevet en uhyggeligt realistisk roman om vold og voldtægt, og om et helt lokalsamfund, der forsøger at frikende de unge mænd på trods af deres afskyelige forbrydelse.
Ova knjiga je trenutno nedostupna
233 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2020
Prevodilac
Pia Juul

Utisci

  Finn Dan Jensenje podelio/la utisakпре 4 месеца

  Romanen er en kur mod ord, der slører og får ting til at forsvinde, og derfor er det et centralt emne i romanen, hvordan folk ødelægges af stilheden omkring en voldsom forbrydelse, og det gælder både offer og gerningsmænd.

  man kunne modsat sige, at hun allerede længe i sine romaner har beskæftiget sig med den syge kultur og de strukturer, der skaber en krænkende adfærd. Den tavshed eller det traume, hun beskriver i romanen, som også er et billede på en mere generel tilstand i vores kultur, er også det, der kommer til udtryk i #MeToo-bevægelsens bestræbelse på at sige fra over for helt uacceptable krænkelser og forsøg på at bryde med en tavshedskultur

  Således hedder det i bogens motto: »Den rønne vi alle sammen stammer fra. Det mørke.«

  Monika Fagerholm fokuserer i romanen ikke så meget på offeret eller selve voldtægten, men på gerningsmændene, og på det, som udspiller sig før og efter voldtægten. Det giver hende mulighed for at tegne både et dystert og knivskarpt portræt af et sygt samfund og på forældregenerationens forsøg på at glatte ud, på at få den forfærdelige forbrydelse til at forsvinde igen.

  Det særlige ved Monika Fagerholms roman er måden, hun skriver om voldtægtssagen på. Ikke lige på og hårdt eller direkte, men kredsende omkring det. Heraf kommer hendes komplekse form og evne til hele tiden at skifte fokus og modgå den tendens i tiden til at sløre og få tingene til at forsvinde igen. Hendes roman er en kur mod ord, der slører og får ting til at forsvinde. Derfor er det et centralt emne i romanen, hvordan folk ødelægges af stilheden omkring en voldsom forbrydelse som vold

  kvindelige forfattere med forkærlighed for fragmenterede fortællinger og psykologiske portrætter af stærke, myteomspundne kvinder, ligesom magt og seksualitet spiller en vigtig rolle i værkerne.

  Inge Nybo Mikaelsenje podelio/la utisakпре 7 месеци
  👍Vredna čitanja

  Meget speciel bog, som kører i ring omkring hovedtemaet. Sprogligt spændende med opløste sætninger, sammensatte ord, associationer og opløsning af tid. Svær at slippe.

  Birthe Wibroeje podelio/la utisakпре 7 месеци
  👍Vredna čitanja
  🎯Vredna čitanja

  Spændende.

Citati

  Annette Lund Vestergaard Nielsenje citiraoпре 7 месеци
  Så, hvad laver han her, nu, netop denne septembermorgen i begyndelsen af et efterår som tvinger ham tilbage til det han engang forlod? Det rigtige svar: ingenting. Ikke en tanke, ikke noget ærinde. Er ligesom bare havnet her på morgenløbeturen.
  Jonna Grethe Løsslje citiraoпре 22 дана
  Huset på den anden side af vigen som skimtes mellem træerne. Häggerts hus. Så stille. Spøgelsesskibet. Faldefærdigt nu: ituslåede ruder på overetagen. Græsset, buskadset vokser højt rundt omkring det, gammelt skrammel overalt i haven. Som et enormt monument (men over hvad?) –
  Finn Dan Jensenje citiraoпре 5 месеци
  Så. Hvad skal vi gøre, Grippe?”

  ”Øh?”

  ”Skal vi virkelig, Grippe, bare lade den gamle bjørn være?”

  ”Hvordan mener du?”

  ”Filmen ... den kunne hedde ’Bad Karma’, for eksempel. Eller ’Pigen i kælderen’, selvfølgelig også en metaforisk opstilling. Og handle om, ja – du forstår, Grippe.”

  ”Hvad?”

  ”Nej, nu ved jeg det,” fortsætter Cosmo. ”’Hvem slog bambi ihjel’ Det dér rådyr. Den fuldkomne uskyld ... Who killed bambi, et gammelt Pistols-nummer for resten.

  Forstår du?”

  ”Forstår hvad?”

  ”STILHEDEN. Der er jo så roligt igen, så glat på overfladen –”

Na policama za knjige

  Bookmate
  Prisvindere
  • 40
  • 396
  Turbine Forlaget
  Turbine
  • 242
  • 43
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 423
  • 11
  Michael Møller
  2019
  • 139
  • 6
  Rikke Breitenstein
  Vil læse
  • 173
  • 2
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)