Jane Austen

Stolthed og fordom

  Anne Fogt Wellendorffje citiralaпре 3 године
  Stolthed vedrører mere vores opfattelse af os selv, forfængelighed vedrører det, vi gerne vil have, andre skal tænke om os.“
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Faderen var blevet betaget af ungdom og skønhed og det tilsyneladende gode humør, som ungdom og skønhed i almindelighed giver indtryk af, og havde giftet sig med en kvinde, hvis ringe forstand og snæversynethed meget tidligt i ægteskabet havde gjort en ende på al ægte kærlighed.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Mr. Bennet tog hele situationen med langt større ro, og hans følelser i den anledning, erklærede han, var af den behageligste slags, for han glædede sig over, sagde han, at opdage, at Charlotte Lucas, som han ellers havde anset for at være nogenlunde fornuftig, var lige så tåbelig som hans hustru, og endnu tåbeligere end hans datter!
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Han er ikke uden evner. Han kan være den gode samtalepartner, hvis han mener, det er umagen værd. Blandt andre indflydelsesrige mænd er han et helt andet menneske, end når han er sammen med mindre velstående mennesker. Hans stolthed forlader ham aldrig, men sammen med de rige er han fordomsfri, retsindig, oprigtig, fornuftig, hæderlig og måske elskværdig – alt efter formue og personlighed.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Mr. Collins var ikke en kløgtig mand, og undervisning og selskabelighed havde ikke rådet bod på de medfødte mangler. Han havde levet størstedelen af sit liv under vejledning af en uvidende og påholdende far, og skønt indskrevet ved et af universiteterne havde han blot opfyldt de mest nødvendige betingelser uden at knytte nogen nyttige bekendtskaber. Den underkastelse, hans far havde opdraget ham til, havde oprindelig gjort ham meget ydmyg, men det modvirkedes nu en del af den form for indbildskhed, som opstår hos svagtbegavede, der har levet afsondret og oplever uventet medgang.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  Jane havde det på ingen måde bedre. Da søstrene hørte dette, gentog de tre-fire gange, hvor kede af det de dog var, hvor ubehageligt det var at lide af en slem forkølelse, og hvor meget det var dem imod selv at være syge. Så tænkte de ikke mere over det, og deres ligegyldighed over for Jane, når hun ikke var til stede, fik Elizabeth til med god samvittighed at hengive sig til sin oprindelige modvilje mod dem.
  Erik Johansen Jappeje citiraoпрошле године
  De var forholdsvis kønne, havde modtaget undervisning på et af de fineste private institutter i London, rådede over en formue på tyve tusinde pund, havde for vane at bruge mere, end de burde, og at omgås standspersoner. De var derfor i enhver henseende berettigede til at have høje tanker om sig selv og ringe om andre.
  Hanneje citiraoпре 2 године
  Det er en almindeligt udbredt opfattelse, at en enlig mand med en passende formue må have brug for en hustru.
  Anne Fogt Wellendorffje citiralaпре 3 године
  Forgæves har jeg kæmpet. Det går ikke. Mine følelser lader sig ikke undertrykke. De må give mig lov til at fortælle Dem, hvor lidenskabeligt jeg beundrer og elsker Dem.“
  Anne Fogt Wellendorffje citiralaпре 3 године
  Det er aldrig svært at begynde – en let betagelse er helt naturlig. Men det er meget få, der er modige nok til at forelske sig uden opmuntring. I ni ud af ti tilfælde skal en kvinde hellere vise større hengivenhed, end hun føler.
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)