da
Knjige
Thomas Larsen

Pia Olsen Dyhr

PIA OLSEN DYHR lod sig ikke afskrække af opgaven, da hun i 2014 blev formand for et SF i krise. Det hænger sammen med den tilværelse, hun har haft, og det livssyn, hun har udviklet.

Hun blev ikke født ind i en privilegeret politisk familie med et kendt efternavn, der gav fordele på vejen ind i politik. Faktisk stod det slet ikke skrevet i kortene, at hun skulle få en akademisk uddannelse eller blive folketingsmedlem, minister og partiformand.

Tværtimod er hun vokset op på Vestegnen i en familie, der gik i opløsning. Som lille pige blev hun boende hos en alkoholiseret far, som knap nok var i stand til at tage vare på sig selv — endsige sin datter. En indædt fightervilje, et godt hoved og hjælp fra mennesker omkring hende åbnede imidlertid muligheder.

Bogen er et portræt af en kvinde, hvis liv på det personlige plan har været præget af sociale mønsterbrud og på det politiske plan af de dramatiske opbrud, der har kendetegnet venstrefløjen og SF i de sidste årtier.
438 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2018
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Utisci

  Heidi Kofodje podelio/la utisakпре 4 месеца
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna

  Lindaje podelio/la utisakпре 7 месеци
  👍Vredna čitanja

  Mikkel Inumineq Jørgensenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

Citati

  Mikkel Inumineq Jørgensenje citiraoпре 3 године
  forhold til landets medier efterlyser hun, at de klassiske nyhedsmedier tør satse mere på at levere viden og indsigt som modvægt til den trafik, der kører på sociale medier. Hun kender mediernes – og især avisernes – kamp for at finde holdbare forretningsmodeller i en digital tidsalder, men hun mener, at de seriøse mediers eksistens afhænger af, om de kan levere kvalitetsindhold.
  »Det er en negativ spiral. Hvis ikke du kan sælge din avis, er du nødt til at spare, men noget af det, man skærer væk, gør mig mindre interesseret i at læse avisen. Det er en katastrofe, at man skærer fagjournalister væk. Da jeg i sin tid blev trafikordfører, var der en trafikjournalist på hver eneste avis. De kendte baggrunden og kunne stille ubehageligt gode spørgsmål. I dag oplever jeg, at mange journalister er generalister. De prøver efter bedste evne af dække de mange områder, som de skal formidle, men de har ikke mulighed for at gå i dybden. Det betyder, at vi politikere får nemmere ved at styre samtalen. De kritiske spørgsmål handler oftere om proces end indhold. Den udvikling bør vendes ved at styrke midlerne til public service. Der er heldigvis stadig fagjournalister, der kan tingene ned til mindste detalje. Ellen Ø. Andersen på Politiken ved altid mere end mig. Men der bliver færre af dem, og hvordan skal vi kunne bekæmpe fake news, hvis vi ikke har en ordentlig journaliststand? Vi har travlt med at sige, at det er vigtigt, at vi har veluddannede pædagoger og skolelærere, men det er også vigtigt, at vi har dygtige journalister.«

Na policama za knjige

  Carsten Mortensen
  Lydbøger
  • 30
  Jørgen Rahbæk Pedersen
  Jørgens hylde
  • 8
  Hans-christian Jerup Lotz
  HC
  • 8
  Sif Holst
  Politik
  • 7
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)