da
Manal Al-Sherif

Med hånden på rattet

Obavesti me kada knjiga bude dodata
Da biste čitali ovu knjigu otpremite EPUB ili FB2 datoteku na Bookmate. Kako da otpremim knjigu?
Med hånden på rattet er oversat fra den internationale bestseller ”Daring to drive” — en gribende erindringsbog skrevet af Manal Al-Sherif, der blev en verdenskendt aktivist ved et tilfælde.

Manals fattige og ofte brutale opvækst i den hellige by Mekka giver et sjældent indblik i saudiarabiske kvinders liv og hverdag. I sin tidlige ungdom var hun stærkt religiøs; hun brændte sin mors modeblade
og smeltede sin brors kassettebånd i ovnen, fordi fotografier og musik var Haram — forbudt ifølge
islamisk lov. Under sine universitetsstudier ændrede hun gradvist opfattelse, og i de følgende ti år blev hun mere og mere opmærksom på den himmelråbende uretfærdighed og de ofte paradoksale restriktioner, som fundamentalistisk islam tvinger kvinder til at leve under.

Det fik hende til at starte kampagnen for at give kvinder ret til at køre bil. Hun lagde en video af sig selv bag rattet ud på YouTube, og klokken to om natten blev hun arresteret af Saudi-Arabiens hemmelige politi. Anklagen lød på: ”Kørsel i kvindelig tilstand.”

Med hånden på rattet er en intens, personlig beretning om en ekstraordinær kvinde, der kæmpede mod et helt kongerige af mænd; en kvinde, der vovede at leve, drømme, elske — og ikke mindst køre bil — i et land, hvor det hele er forbudt.
Ova knjiga je trenutno nedostupna
372 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2018
Prevodilac
Maya Salonin

Utisci

  Vivi Annette Jensenje podelio/la utisakпре 8 месеци

  Om modige kvinder.

  Per Elkjer Jensenje podelio/la utisakпре 9 месеци
  👍Vredna čitanja

  Rigtig god bog, skrevet af en meget modig pige. Man får en god indsigt i og omkring Saudi Arabien. Men mine fordomme mod muslimer er nu ikke blevet mindre af at læse bogen, tværtimod desværre. Viser også lidt om, hvorfor det ikke er så let at integrere den muslimske del af befolkningen på vores himmelstrøg. Hvor er religion dog forbandet

  Jeanne Jørgensenje podelio/la utisakпре 9 месеци
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja

  godt indblik i muslimsk kvindeverden

Citati

  Vivi Annette Jensenje citiraoпрошле године
  Hvis hun troede, at min søster eller jeg havde fået det onde øje, tog hun os med hen til en mand, der solgte vand, som kunne uddrive onde ånder. Nogle kvinder tror endda, at det er nødvendigt at spytte vandet på den ramte for at drive ånderne væk. Selv meget personlige ejendele, såsom en kvindes menstruationsbind, skulle man skille sig af med på en bestemt måde – og aldrig i en andens hjem – så ingen kunne bruge dem til at udføre sort magi.
  Vivi Annette Jensenje citiraoпрошле године
  Det var på det tidspunkt, vores forhold ramte bunden. Samtalens emne var helt banalt – en film, jeg havde set sammen med K. i Bahrain samme weekend – og jeg førte den iklædt niqab, men det var ikke arbejdsrelateret, og det betød, at det var strengt forbudt. Jeg opdagede først, at K. var til stede, da jeg så hans skygge på vej væk.
  Vivi Annette Jensenje citiraoпрошле године
  Fordi ingen på kontoret kunne se mine ansigtsudtryk, gik jeg endda rundt med et lille kort, som havde et smilende ansigt på den ene side og et trist ét på den anden, så jeg kunne vise mine følelser. Ellers gjorde min niqab mig følelsesløs.

Na policama za knjige

  Bookmate
  Ugens bog
  • 247
  • 237.6K
  Anette Karna Johansen
  Anette
  • 710
  • 4
  Lisbeth Ronja Luther
  Vil læse
  • 129
  • 1
  Ea Kølner Jensen
  Vil læse
  • 102
  • 1
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)