Ugens bog

Bookmate
234Knjige238.1KPratilaca
En god bog hver uge.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 4 дана
  Colm Toíbín gendigter den græske mytologi.
  ”Jeg har lært lugten af død at kende” indleder Klytaimnestra, da hun beskriver sit liv i byen Mykene, hvor hendes mand, Agamemnon, er konge. På deres datters bryllupsdag, beordrer Agamemnon datteren ofret, hvorefter han drager i krig i Troja. Sammen med sin elsker er det nu Klytaimnestra, der hersker i byen, og da Agamemnon fem år efter vender hjem med sin nye elskerinde, begynder hun at planlægge Agamemnons død.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 11 дана
  Den jødiske kunstsamler Simon Strulovich har brug for en at tale med. Hans teenagedatter Beatrice er faldet i med inderkredsen af Manchesters high society og i armene på en fodbold­spiller, der er berygtet for at have givet en nazihilsen på banen. Så da Strulovich møder Shakespeares jødiske pengeudlåner Shylock på en kirkegård, inviterer han ham med hjem. Det bliver starten på et usædvanligt venskab.
  Ikke langt derfra lever den rige og manipulerende Plurabelle i en boble af plastikoperationer og overdådige fester. Hun er stjerne i sin egen tv-serie, og sammen med sin trofaste ven D’Anton leger hun giftekniv med Strulovichs datter — og sætter et skålpund kød på højkant.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 18 дана
  En forårsdag i 1949 strander fragtskibet M/S Elisabeth i en norsk fjord. Om bord på skibet er Valdimar Haraldsson, en ældre, lidt knarvorn islænding der har udgivelsen af tidsskriftet “Fisk og kultur” som sin store lidenskab. Både han og den berejste sømand Kaineus er formidable fortællere og underholder hele selskabet, blandt andet med den vilde historie om dengang Kaineus drog med Jason på togt efter det gyldne skind, på det sagnomspundne skib Argo. En herlig bog sprængfuld af historier om fisk og kultur!
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 25 дана
  Liam Hegarty var alkoholiker og begik selvmord i havet ud for Brighton. Hans mor og hans ni efterladte søskende samles i Dublin for at sørge over ham. Fortælleren er hans søster Veronica på 39 år, som er den i søskendeflokken, der stod ham nærmest. Opholdet i Dublin giver hende anledning til at gennemgå familiens turbulente historie i et forsøg på at forstå Liams død. Han døde af druk, ja, men hvorfor drak han?

  Anne Enright modtog i 2007 Man Booker Prisen for »Sammenkomsten«.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпрошлог месеца
  Romanen er en klassiker inden for den moderne gotik, et heksebryg af sære karakterer, stemningsmættet prosa og sort, sort humor. Lige siden giftmordet, der tog livet af næsten hele familien Blackwood, har de lokale set skævt til huset bag det høje hegn. Merricat Blackwood bor der stadig med sin søster Constance og deres gamle onkel, og livet går roligt videre for dem alle tre. Constance pusler i haven og køkkenet, onkel Julian nusser med sine papirer, og Merricat begraver sølvmønter ved bækken og hvisker hemmelige ord i mørket for at holde dem fri for onde øjne.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпрошлог месеца
  Et barn får en lussing af en voksen til en grillfest i et australsk forstadskvarter, og episoden udvikler sig til et kaos, der truer med at splitte familier og venskaber.
  Lussingen har været en litterær begivenhed, siden den udkom i 2009, og er blevet kaldt den store australske samtidsroman. Med otte hovedpersoner fortæller Christos Tsiolkas historien om et samfund i kulturelt opbrud i en rå tone, der går direkte på Australiens kulturelle tabuer.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 2 месеца
  Fabel om slægters skæve gang, om en spådom, der med mange års forsinkelse går i opfyldelse, om forbudstidens smuglere, om en far, der bliver rig af at sælge hotdogs, og om en ganske usædvanlig rædsom barndom. En historie om USA i det 20. århundrede og den moderne families — og verdens — fremkomst.

  »Middlesex« vandt Pullitzer prisen i 2003.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 2 месеца
  Et hastigt glimt af den unge pige Macabéa på gaden i Rio de Janeiro er nok til at forfatteren Rodrigo S.M. bliver besat. Han kredser om hendes skikkelse og historie og forsøger at indfange og fortælle om hendes usynlige liv i den store millionby.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 2 месеца
  "En poetisk og rå kollektivroman om hjemløshed og om gadens magnetisme. Om liv som er hærget af vold og skam, men som også — i små øjeblikke — er fulde af lys. Der er ting, som gaden ikke kan gøre hårdt; en lille blufærdighed i fællesbadet på havnen, et aparte venskab, en drøm om et hjem."
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 2 месеца
  Monika er 13 år og ved, at alt, hvad hun oplever, engang skal tilhøre en anden tid. Hun er 27 år og en ældre professors elskerinde. Hun er 37 år og bor sammen med Geir, de har et barn sammen. Hun er 46 år, fraskilt, har et udhus fuld af kaglende høns og tænker, at livet består af håbløse forsøg på at få enderne til at mødes. Hun er 52 og ser moderens ansigt i spejlet over grøntsagshylden i dagligvarebutikken. Monika kan kun finde fylde og udvikling i tilværelsen gennem stadig nye forhold og opsplittede liv og den evige jagt på intensitet.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 2 месеца
  Kunsthistorikeren Max Morden er vendt tilbage til den kystby, hvor han tilbragte sine ferier som dreng — en retræte fra den sorg, vrede og tomhed, han føler, efter at hans kone nylig er død af kræft. Men det er også en tilbagevenden til det sted, hvor han som 10–11-årig mødte den velhavende ferierende Grace-familie og første gang oplevede kærlighed, sex og pludselig død. Mødet med familien, der bestod af den forførende mor, den herskende far og tvillingerne — Chloe, heftig og ligefrem, og Myles, stum og udtryksløs — viser sig at have haft afgørende betydning for Max og hans skæbne.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 3 месеца
  En ung, fraskilt kvinde tager sammen med sin elsker og to venner ud i den canadiske ødemark for at lede efter sin far, der er meldt savnet. Hun genoplever dele af sin barndom, og hun konfronteres igen med naturen og de krav den stiller. Krav der er helt forsvundet i vores teknologiske verden, hvor overlevelse er en selvfølge. Hun stikker af fra sine venner og bliver nærmest ét med naturen. Eftersøgningen af hendes far forvandler sig til hendes søgen efter sig selv…
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 3 месеца
  I den delvist selvbiografiske fortælling om den unge Christopher, som flytter til Berlin for at skrive på sin roman, møder vi i seks sammenhængende fortællinger bl.a. den omsorgsfulde, men nazistiske, udlejer Frl. Schroeder, den unge, rige jødinde NataliaLandauer, det homoseksuelle kærestepar Otto og Peter, som kæmper med deres seksualitet i skyggen af den voksende nazisme, og ikke mindst den dekadente englænder Sally Bowles, som Liza Minelli udødeliggjorde i filmatiseringen af romanen under titlen Cabaret.
 • nedostupno
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 3 месеца
  Pludselig — i morgen eller dagen efter — opdager alle verdens teenagepiger, at de har fået 'kraften': evnen til at give dødeligt stærke elektriske stød. Skridt for skridt bliver magtbalancen mellem kønnene vendt på hovedet, og det bliver startskuddet til en verdensomspændende revolution.
 • Naomi Alderman
  Kraften
  • 243
  • 4
  • 5
  • 38
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 3 месеца
  I 1862 mens den amerikanske borgerkrig raser, bliver præsident Abraham Lincolns elleve år gamle søn, Willie, alvorligt syg af tyfus. Han dør efter blot nogle få dage, og den lille kiste lægges i en marmorkrypt. Knust af sorg opsøger Lincoln om natten sønnens grav for at holde om den livløse krop. Hvad præsidenten ikke ved er, at hans lille dreng befinder sig i bardo, en verden mellem livet og døden. Omgivet af en række andre sjæle forsøger Willie at få kontakt med sin far for at fortælle ham noget vigtigt.

  VINDER AF MAN BOOKER-PRISEN 2017
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 4 месеца
  "Et gribende portræt af en familie gennem tre generationer — og en sindrigt fortalt roman om de rum, vi bygger til vores familier og vores drømme."
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 4 месеца
  Privatdetektiv Max Klein bliver stillet på en af sin karrieres største opgaver. Han skal redde den tidligere baseball-stjerne George Chapmans liv. Mordtrusler svirrer i luften og bliver snart erstattet af egentlige hævnmotiver, mødet med en smuk, mystisk kvinde, politiske intriger blandt New Yorks mest indflydelsesrige personer og mord. »Squeeze Play« er Paul Austers debut, som han skrev under pseudonymet Paul Benjamin.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 4 месеца
  "Med en særlig empati og skarpsindighed skaber Munro novellefigurer lige så levende og håndgribelige, som var de os selv — eller vores naboer. Hendes historier handler om kærlighed og svig mellem mænd og kvinder, forældre og børn og mellem venner."
 • Alice Munro
  Væk
  • 98
  • 3
  • 8
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 4 месеца
  Ingen tvivl om at Vernon har kendt bedre dage. Efter i tyve år at have hævet og smækket metalgitteret til sin pladebutik i Paris må han nu én gang for alle dreje nøglen om. Han er nu halvgammel og ved ikke rigtigt noget — udover en masse om rock. Først og fremmest ved han ikke, hvordan han skal klare dagen og vejen. Han kan ikke betale sin husleje og sættes på gaden.
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeUgens bogпре 5 месеци
  Den tyveårige ukrainer Alexander Perkhov bliver bestilt til at være oversætter og guide for en ung amerikaner ved navn Jonathan Safran Foer. Foer er kommet til Lvov med et gammelt fotografi i hånden for at søge efter byen Trachimbrod og den kvinde som reddede hans morfar fra nazisterne.
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)