bookmate game
da
Knjige
Richard H. Thaler

Adfærdsøkonomi

Adfærdsøkonomi er en stærkt underholdende, anekdotisk beretning om, hvordan en ny videnskab udviklede sig i krydsfeltet mellem økonomi og psykologi. Adfærdsøkonomien forsøger at give svar på, hvorfor mennesker stort set aldrig opfører sig sådan som de burde gøre, hvis de nu tænkte sig lidt om. Bogen sætter et spejl op for sin læser, som får et overraskende indblik i sin egen tænkning.
599 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2018
Godina izdavanja
2018
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Citati

  • mariateglkampje citiralaпре 2 године
    Vi endte med at skrive en artikel sammen på grundlag af min afhandling, og vi kaldte den selvfølgelig ‘Værdien af at redde liv’. Den amerikanske regering benytter sig stadig af ajourførte udgaver af de tal, vi nåede frem til dengang, i deres cost-benefit-analyser. Den gældende vurdering ligger på omkring otte millioner dollars pr. reddet liv.
  • mariateglkampje citiralaпре 2 године
    Jeg kaldte dette fænomen for ‘ejerskabseffekten’ (endowment effect), for som økonomer siger, er det, man har, ens ejerskab, og jeg var faldet over noget, der tydede på, at folk satte større pris på noget, der allerede var en del af det, de ejede, end på noget, der kunne være en del af det, de ejede, og som var til rådighed, men som de endnu ikke ejede.
  • mariateglkampje citiralaпре 2 године
    Alternativomkostningerne ved en aktivitet er det, man giver afkald på ved at foretage sig aktiviteten. Hvis jeg tager på vandretur i dag i stedet for at blive hjemme og se fodbold, så er alternativomkostningerne ved at tage på tur, at jeg går glip af fornøjelsen ved at se kampen.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)