bookmate game
da
Knjige
Harper Lee

Dræb ikke en sangfugl

«Skyd alle de skovskader, I vil, hvis I kan ramme dem, men husk at det er en synd at dræbe en sangfugl.» Den lille sydstatsby Maycomb er fyldt med fordomme, vold og hykleri, så da byens respekterede sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, der er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, får det store konsekvenser for den lille by.Set gennem øjnene på den niårige Scout Finch udforskerHarper Lee med hjertevarmende humor de voksnes irrationelle holdning til race og samfundsklasse i 1930’ernes Alabama.«Det er en helt særlig person, der har skrevet denne fremragende roman, det er en forfatter, som besidder den livligste sans for livet og den varmeste, mest autentiske humor. Det er en rørende bog; og så morsom, så vindende.» — TRUMAN CAPOTE
414 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2015
Godina izdavanja
2015

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Toke Lønbro Nørring Boisenje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja

  Fantastisk bog. Dejlig historie, velskrevet og livsbekræftende.

 • dstenholmje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  Fin fin bog. Forfatteren har noget på hjerte og fortæller det så poetisk og lyst, på trods af det alvolige emne. Desværre ligeså relevant idag.

 • C. C. Vibjergje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  Fremragende

Citati

 • dortelindeje citiraoпре 3 године
  . Der er ét sted, hvor en mand burde have en fair behandling, ligegyldigt hvilken af regnbuens farver hans hud så har, og det er retten, men folk har det nu engang med at bringe deres fordomme med bag nævningeskranken.
 • dortelindeje citiraoпре 3 године
  Der er trods alt et par ting, der ikke kan bukke under for flertallet, og en af dem er et menneskes samvittighed.”
 • dortelindeje citiraoпре 3 године
  de. Det var onkel Jack, der indviede os i denne kunsts mest elementære regler, og han sagde, at Atticus ikke interesserede sig for skydevåben. En dag sagde Atticus til Jem: “Jeg vil helst have, at I skyder til måls efter gamle konservesdåser ude i baghaven, men jeg ved, at I før eller senere begynder at skyde fugle. Skyd alle de skovskader, I vil, hvis I kan ramme dem, men husk at det er en synd at dræbe en sangfugl”.
  Det var den eneste gang, jeg hørte Atticus sige, at noget var en synd, og jeg spurgte miss Maudie nærmere.
  “Din fader har ret, min pige,” sagde hun. “Sangfugle gør ikke andet end at skabe musik, som vi kan nyde. De ødelægger ikke folks haver, de bygger ikke rede i staldenes krybber, de gør ikke andet end at juble af hjertens lyst med de stemmer, den gode Gud har givet dem. Derfor er det en synd at dræbe en sangfugl.”

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)