Andrzej Sapkowski

Witcheren

Bestselleren bag The Witcher, spilverdenens svar på Game of Thrones. Første fritstående bind i Andrzej Sapkowskis serie om witcheren Geralt. Historierne, der udspiller sig i et middelalderligt og fantasyinspireret univers, handler om Geralts heltegerninger og om hans begær efter den uimodståeligt tiltrækkende troldkvinde Yennefer.

Geralt er witcher, en mand, der gennem hård træning og magiske drikke er blevet monsterjæger og koldblodig kriger. Han rider fra landsby til landsby for at tilintetgøre frygtindgydende monstre og dæmoner, som hærger landet og overfalder uskyldige mennesker. Men ikke alt, der ser uhyggeligt ud, er ondt — ikke alt, der ser harmløst ud, er godt. Geralt er heldigvis i besiddelse af overnaturlige kræfter fx forstærket syn, evne til hurtig heling og delvis immunitet over for menneskelige følelser, hvilket gør ham til en imponerende og ubarmhjertig dræber.

Med sin blanding af western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er witcher-serien forfriskende inden for sin genre. Her er et velfungerende plot og veldrejede intriger, som minder om dem man kan møde i The Game of Thrones. Her er galgenhumoristiske skildringer af et eventyrligt univers med næsten lige så mange gakkede finurligheder som i Harry Potter. Det nærværende drama udspiller sig i de mest fantastiske omgivelser og er så overbevisende fortalt, at man er fanget med det samme.
351 štampana stranica
Prvi put objavljeno
2016
Izdavač
Gyldendal

U ovoj seriji

Ostale verzije

Utisci

  Roger George Martin Langtonje podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna
  🎯Vredna čitanja
  🚀Čita se u jednom dahu

  Håber alle 8 boger kommer på dansk

  Lina Elise Lucasje podelio/la utisakпре 3 месеца
  👍Vredna čitanja
  🎯Vredna čitanja
  🌴Knjiga za plažu

  God og underholdende læsning selvom jeg syntes den i starten var en smule simpel skrevet.
  Det bliver dog bedre skrevet som historien udspiller sig.
  Normal syntes jeg altid bogen er bedre end serien/filmen dette er dog ikke helt tilfældet her.
  Der er mange henvisninger til forskellige folkeeventyr, som jeg i starten fandt en smule latterlige, men som med tiden bare blev en del af fortællerstilen.
  Synes dog der især i starten mangler en rød tråd og man kan godt føle forfatteren ikke helt har vidst hvor han ville hen med historien og at hovedpersonen derfor bare red lidt rundt på må og få og slog lidt tilfældige monstre ihjel.
  Men alt i alt en okay spændende bog og jeg vil da helt sikker også læse de andre i håb om at personerne og deres indbyrdes relationer udvikler sig og at den råde tråd bliver endnu tydeligere.

  Gitteje podelio/la utisakпре 9 месеци
  👍Vredna čitanja

  Efter at have set serien på Netflix, blev jeg nysgerrig på om bøgerne var vær at læse. Det syntes jeg. Jeg blev godt underholdt og nød alle de små henvisninger til de klassiske eventyr. Får 🐲🐲 ud af 🐲🐲🐲🐲

Citati

  Martin Gerster Engboje citiraoпре 4 године
  Vi har aldrig dyrket jorden, vi har ikke revet den i stykker med hakker og plove, i modsætning til jer mennesker. Jorden betaler blodig tribut til jer. Os gav den gaver. I vrister jordens skatte fra den med magt. For os fødte og blomstrede jorden fordi den elskede os.
  Anja Fey Hansenje citiralaпре 4 дана
  – Folk kan godt lide at opfinde uhyrer og uhyrligheder, sagde Geralt og drejede hovedet. – Så virker de selv mindre uhyrlige. Når de drikker over al måde, snyder, stjæler, banker konen med en plejl, lader en gammel kælling sulte, flækker en ræv med en økse mens den sidder fanget i en fælde, eller gennemhuller verdens sidste enhjørning med pile, så kan de godt lide at forestille sig at maren der går rundt til husene før davre, trods alt er mere uhyrlig end dem.
  Zorica Ivanovićje citiraoпре 2 месеца
  Velerad, byfogeden i Vizima, kløede sig eftertænksomt i skægget.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)