Witcheren, Andrzej Sapkowski
da
Knjige
Andrzej Sapkowski

Witcheren

Čitajte
Bestselleren bag The Witcher, spilverdenens svar på Game of Thrones. Første fritstående bind i Andrzej Sapkowskis serie om witcheren Geralt. Historierne, der udspiller sig i et middelalderligt og fantasyinspireret univers, handler om Geralts heltegerninger og om hans begær efter den uimodståeligt tiltrækkende troldkvinde Yennefer.

Geralt er witcher, en mand, der gennem hård træning og magiske drikke er blevet monsterjæger og koldblodig kriger. Han rider fra landsby til landsby for at tilintetgøre frygtindgydende monstre og dæmoner, som hærger landet og overfalder uskyldige mennesker. Men ikke alt, der ser uhyggeligt ud, er ondt — ikke alt, der ser harmløst ud, er godt. Geralt er heldigvis i besiddelse af overnaturlige kræfter fx forstærket syn, evne til hurtig heling og delvis immunitet over for menneskelige følelser, hvilket gør ham til en imponerende og ubarmhjertig dræber.

Med sin blanding af western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er witcher-serien forfriskende inden for sin genre. Her er et velfungerende plot og veldrejede intriger, som minder om dem man kan møde i The Game of Thrones. Her er galgenhumoristiske skildringer af et eventyrligt univers med næsten lige så mange gakkede finurligheder som i Harry Potter. Det nærværende drama udspiller sig i de mest fantastiske omgivelser og er så overbevisende fortalt, at man er fanget med det samme.
351 štampana stranica
Prvi put objavljeno
2016
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

THE WITCHER 1, Andrzej Sapkowski

Utisci

Roger George Martin Langton
Roger George Martin Langtonje podelio/la utisakпре 6 месеци
👍Vredna čitanja
🔮Kompleksna
🎯Vredna čitanja
🚀Čita se u jednom dahu

Håber alle 8 boger kommer på dansk

Marc Voigt Jespersen
Marc Voigt Jespersenje podelio/la utisakпре 5 месеци
👍Vredna čitanja
🚀Čita se u jednom dahu

God og spændende

Nord bo
Nord boje podelio/la utisakпре 5 месеци
🙈Ne drži pažnju

Tjah, tjoh, såmænd. Meget underholdende hvis man altså er til en gang teenagefantasyforestilling, hvor der ikke skeles så meget til om man stjæler med arme og ben fra en masse andre eventyr, som blot omskrives let og ikke særligt fantasifuldt efter forfatterens luner. De meget forskelligartede opgaver er dog alligevel ret ens løst af hovedpersonen. Jeg vil dog prøve at læse et par bøger til for at se om hovedpersonen udvikler sig og det ret ensartede Munschausenlignende scenarie ændrer sig til det positive. Ellers forbliver serien alt for tam efter min mening og ikke det "storslåede" værk hypen lokker med.

Citati

Martin Gerster Engbo
Martin Gerster Engboje citiraoпре 3 године
Vi har aldrig dyrket jorden, vi har ikke revet den i stykker med hakker og plove, i modsætning til jer mennesker. Jorden betaler blodig tribut til jer. Os gav den gaver. I vrister jordens skatte fra den med magt. For os fødte og blomstrede jorden fordi den elskede os.
Thomas Gammelgaard
Thomas Gammelgaardje citiraoпре 7 месеци
hviskede.

– Så påtog han sig opgaven. Ser du, Geralt, der
Carina Rita Hansen
Carina Rita Hansenje citiraoпре 8 месеци
Og så fødte Adda, helt efter tidsplanen, javist. Hør nu godt efter, for her begynder det hele. Der var ikke særlig mange der så hvad det var der blev født, men den ene af jordemødrene hoppede ud ad tårnvinduet og døde, og den anden blev tosset og er tummelumsk den dag i dag. Så jeg tror ikke at den kongelige horeunge var udpræget smuk. Det var en pige. Hun døde i øvrigt med det samme, der var vist ingen der havde særlig travlt med at slå knude på navlestrengen. Adda var heldig nok til ikke at overleve fødslen. Og derefter begik Foltest endnu en bommert, at du ved det. Horeungen burde være blevet brændt eller, hvad ved jeg, begravet et eller andet sted ude i ødemarken og ikke lagt i en sarkofag i paladsets kælder

Na policama za knjige

Fantasy og science fiction, Kristoffer Hoberg Madsen
Kristoffer Hoberg Madsen
Fantasy og science fiction
  • 56
  • 49
Historiske og Fantasy bøger der skal læses , Søren Bodholdt Hutters
Vil læse, Christina Friis Petersen
Christina Friis Petersen
Vil læse
  • 194
  • 9
Fantasy, C. Smitt
C. Smitt
Fantasy
  • 94
  • 9
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)