da
Knjige
Peter Rewers

Michael Strunge

30 år efter sin tragisk tidlige død er Michael Strunge stadig en af landets mest populære digtere. For Michael Strunge flød digtningen og virkeligheden ofte sammen. Det var hans styrke og svaghed. Det blev hans skæbne. I dette smalle spor trådte mennesket Michael Strunge frem. Det samme gør hans myte.

Biografien MICHAEL STRUNGE – DIGTNING OG VIRKELIGHED er fortællingen om digterens liv og værk baseret på hans egne udgivelser og det store kildemateriale af efterladte tekster, breve, artikler, tv- og radioudsendelser. Samt ikke mindst mange timers personlig samtale med de mennesker, der var tættest på Michael Strunge; familie, venner, kærester og kollegaer.

Biografien er samtidig et billede af en tid: 70’ernes og 80’ernes danske samfunds- og kulturliv. Her optræder blandt andre kulturpersonligheder som Poul Borum, Søren Ulrik Thomsen, F.P. Jac, Dan Turèll, Klaus Rifbjerg og Pia Tafdrup i en personlig og farverig fortælling om opvæksten i Hvidovre, de tidlige digterambitioner og den senere så stormombruste forfatterkarriere.
563 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2015
Godina izdavanja
2015
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Citati

  • Line Skov Rodkjærje citiraoпре 7 година
    Det var i efteråret 1977, at jeg »brød igennem«, det vil sige ikke hos anmelderne, nej, jeg taler om mit åndelige gennembrud, mit poetiske satori. Jeg havde i over et år skrevet digte inspireret af diverse danske modernister. Det var svært og ikke meget blev godt. Nu havde jeg imidlertid nogle dage før læst H.C. Andersens smukke eventyr om Klokken, hvis overjordiske, religiøse stemning, jeg ikke kunne få ud af hovedet igen. Og jeg var begyndt at sidde oppe hele natten for at skrive, nu kom det af sig selv, det var ikke noget jeg kunne styre i den forstand. Således sad jeg en nat og skrev, himlen var begyndt at antage den særlige dybblå farve, og jeg var efterhånden kommet i trance, jeg kunne se. Jeg lukkede simpelthen øjnene, mens jeg koncentrerede mine tanker om Andersen og også Grundtvig. Jeg følte sikkert og sært at jeg havde en klar forbindelse til noget åndeligt, en slags »varm linje« for digtere ned gennem tiden. Og jeg skrev, det føltes som minutter, men det var timer, eller også var det omvendt. Oplevelsen var næsten for voldsom for det unge menneske, jeg var dengang, jeg forstod faktisk ikke helt, det jeg selv sad og skrev

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)