da
Linda Boström Knausgård

Oktoberbarn

Obavesti me kada knjiga bude dodata
Da biste čitali ovu knjigu otpremite EPUB ili FB2 datoteku na Bookmate. Kako da otpremim knjigu?
I perioden 2013–17 var forfatteren adskillige gange tvangsindlagt på en psykiatrisk afdeling, hvor hun blev behandlet for en svær depression. Hun gennemgik en række ECT-behandlinger, det vil sige elektrochockbehandling, der fremkalder krampeanfald ved hjælp af svag elektrisk strøm. Denne metode anvendes ofte sammen med forskellige andre psykiatriske behandlingsformer, men forskerne er uenige om effekten af den og især bivirkningerne. For forfatteren var denne behandlingsform absolut sidste udvej, men langsomt begyndte hendes hukommelse at forsvinde, og livet blev mere og mere tomt og formålsløst.

Linda Boström Knausgårds fjerde roman Oktoberbarn er et rasende opgør med psykiatrien, samtidig med at det er en krystalklar skildring af afgørende tidspunkter og begivenheder i hendes liv — barndom, ungdom, ægteskab, forældreskab og skilsmisse — som bliver belyst, alt imens hendes hukommelse og minderne langsomt smuldrer for hende.
Ova knjiga je trenutno nedostupna
148 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2020
Prevodilac
Charlotte Glahn

Slične knjige

Utisci

  Ida Aabo Møllerje podelio/la utisakпрошлог месеца
  👍Vredna čitanja

  Smuk

  Jan Rene Rasmussenje podelio/la utisakпре 4 месеца
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja
  💧Sentiš

  Den er godt nok tough! Men bestemt et interessant indblik i depressionens mekanik og følelser samt det svenske psykiatriske system. Og at læse om Lindas oplevelse af skilsmissen med KOK giver også nuancer i synet på ham og hans forfatterskab.

  Daniel Vigant Greinerje podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja
  🚀Čita se u jednom dahu

  Er man til bøger om mental sygdomme er den virkelig god. For mig også skræmmende, men det er sandheden om en der blev behandlet med elektro chok, og den har brug for at komme ud. For der er en mørk side som ikke mange nævner. Måske de har glemt det

Citati

  Na Afd.disp Bettina Thejlman Bruunje citiraoпре 3 месеца
  Det spillede ingen rolle at jeg havde været så tæt knyttet til mine børn da de var små, selv om jeg håbede at deres tidlige barndom lå lagret i dem som en grobund for fremtiden, eftersom det der stod klarest for dem nu var at jeg var en mor der kunne forsvinde.
  JBje citiraoпре 3 месеца
  Man vidste på måden de tog i dørhåndtaget på om det ville gøre ondt eller ej.
  Jan Rene Rasmussenje citiraoпре 5 месеци
  Jeg havde en svaghed indeni og overalt i mit væsen som gjorde at jeg opholdt mig en del på dette sted.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)