da
Knjige
Jørgen Svenstrup

Du bliver hvad du tænker

  Lestra ApSje citiraoпре 5 година
  Jeg ser dog en udvikling hen imod, at en stadig større del af den vestlige verdens befolkning vil begynde at træne såvel fysisk som mentalt på regelmæssig basis. Det vil gradvist medføre en højere grad af bevidsthed, og der er således håb for, at middelmådigheden vil blive erstattet af mere tilfredshed i livet.
  b9780607148je citiraoпре 5 месеци
  Ed Diener, Chris Peterson og Martin Seligman m.fl.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  Det, der reelt sker, når vi ikke kan finde svar på problemstillinger i vores liv, er, at vores hjerne kommer på overarbejde i et omfattende analysearbejde og dermed blokerer for det indlysende. Man kan sige, at bevidstheden støjer så meget, at den står i vejen for det svar, den søger. Når vi slukker for bevidstheden for en stund og i stedet sætter underbevidstheden i spil, så kan den uden bevidsthedens indblanding fint finde det rette svar, baseret på alle til rådighed værende data
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  Som mennesker elsker vi, at verden er forudsigelig, for det giver os tryghed i hverdagen. Vi elsker det faktisk så meget, at vi hver dag kopierer os selv snarere end at udvikle os, men det vil jeg vende tilbage til senere.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  Hvis jeg lærer at styre mine tanker og aktivt bruger dem til at øge min generelle trivsel, så har jeg påtaget mig ansvaret for mit eget liv, og hvad kan så egentlig stå i vejen?

  Så kan du sige, at livet byder på op- og nedture, og at det er en naturlig del af livet. Du kan også sige, at en forudsætning for at mærke glæden er, at vi oplever sorgen.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  dårlige humør kommer primært, når andre gør noget, jeg ikke kan acceptere, idet det ikke er overensstemmende med mit verdensbillede eller mine værdier.

  Med andre ord: Andre er overvejende skyld i min mistrivsel.

  Vi lader det stå et øjeblik.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  jeg gennem hele min barndom nydt anerkendelse for den, jeg er, så har jeg stort set automatisk et højt selvværd på aktivsiden. Nyder jeg i hverdagen anerkendelse for det, jeg gør, bidrager det til min dag til dag-trivsel, men er lidt ligesom sukker – det er dejligt at få det, men nydelsen varer kun, til den søde smag er forsvundet.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  Flere store undersøgelser af f.eks. Locke, Gardner, Seligman m.fl. har vist, at en af de enkeltstående parametre, der betyder mest for vores trivsel i arbejdet, er, at vi ved, hvor vi skal hen.
  Benjamin Ankersenje citiraoпре 9 месеци
  De adfærdsbårne som „Jeg gør aldrig det rigtige“, „Jeg kommer altid for sent“ og så videre.

  Og de identitetsbårne som „Jeg er et rodehoved“, „Jeg er dårlig til sprog“ og så videre.

  Specielt de identitetsbårne kan virke udfordrende at få has på, da vi opfatter dem som sandheder. Og hvem har ikke oplevet, hvor svært det kan være at ændre en person, der siger: „Sådan er jeg!“.
  Bodil Andersenje citiraoпрошле године
  Du vil f.eks. opleve dine lemmer blive tunge.
  • Du vil opleve, at din udånding bringer dig i en endnu mere afslappet tilstand.
  • Du vil f.eks. opleve, at du bliver glad indeni, hvis det er det, du hører stemmen sige.
  • Du vil pludselig føle dig let og svævende, hvis det er det, du hører.
  • Du vil typisk mærke, at grænsen mellem din krop og omgivelserne ligesom opløses, hvilket vil bidrage til den svævende tilstand.
  • Du vil gennem træningen også opleve, at dine tanker gradvist forsvinder og erstattes af noget, der måske kan beskrives som et lidt tomt anerkendende sted, hvor det både er o.k., hvis der kommer en tanke forbi, og hvis der slet ikke dukker noget op.
  • Når du bliver lidt mer
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)