Citati iz knjige „Du bliver hvad du tænker“ autora Jørgen Svenstrup

Jeg ser dog en udvikling hen imod, at en stadig større del af den vestlige verdens befolkning vil begynde at træne såvel fysisk som mentalt på regelmæssig basis. Det vil gradvist medføre en højere grad af bevidsthed, og der er således håb for, at middelmådigheden vil blive erstattet af mere tilfredshed i livet.
Det er afgørende for vores trivsel, at vores hjerne får lov at hvile sig en gang imellem
skabe et stærkt fundament i
Hvis vi skulle udvide betragtningen lidt, kunne vi tilføje, at du bliver den, du tænker, du er, og hvis du ikke kan lide at være den, du er, så må du tænke anderledes om dig selv, hvorved du vil ændre dig til den, du tænker, du er.
Tesen bygger på det socialkonstruktivistiske tankesæt (Barlebo m.fl.), der påstår,
at din virkelighed er en konstruktion, du selv har skabt.
FRA VELFÆRD TIL VELBEFINDENDE
Vejen til indre fremgang eller velbefindende kan altså skabes, men ikke købes.

Og ydre fremgang er ikke en forudsætning, men snarere en hindring for indre fremgang.
SLUK AUTOMATPILOTEN – OVERTAG STYREPINDEN
DEN ULIDELIGE LYKKE
Hvis du stadig synes, det sidste afsnit har budt på for meget sukker med sukker på, og gerne vil udfordre ideen om at tænke positivt, så har jeg på min hjemmeside samlet nogle typiske og tankevækkende indsigelser mod alt for meget glæde og tilfredshed med tilhørende argumentation. Du kan finde dem på www.svenstrupmentaltræning.dk.
Når det er tilfældet, betyder det omvendt også, at vi frem for en negativ kan vælge en positiv indre dialog som en hjælp i hverdagen.

Når vi igen og igen siger til os selv, at det nok skal gå alt sammen, at eksamen kommer til at gå fantastisk, at opgaven er let, eller at chefen vil vise sig fra sin positive side, har vi en positiv indre dialog. Lærer du at styre din indre dialog, vil du opleve, at livet simpelthen bliver lettere, og da positiv indre dialog samtidig er positive tanker, medvirker det til, at du får det bedre i hverdagen.
POSITIV INDRE DIALOG
Men gennem de seneste år er der sket en langsom, men sikker, udvikling mod en øget bevidsthed, og med den anes konturen af en fremtid, hvor det er os, der styrer hjernen, og ikke omvendt.
Det skyldes, at negative følelser stammer fra frygt, og vores evne til at føle frygt blev grundlagt, mens vi stadig boede i huler.
Husk, at målet bør være klart, specifikt og målbart
Mentaltræningen udmærker sig også ved at være utrolig omkostningseffektiv, idet vi anvender selvhypnose for at få umiddelbar adgang til underbevidstheden. Det går hurtigt, og derfor er ca. 15 minutters daglig træning nok til, at du kan få den fulde effekt. Er du parat til den investering?
Men selv en ganske lille afvigelse fra den bornholmske snevold kan bringe os ud i helt nye situationer. Vi begynder at lære nyt, og de nye udsigter kan berige os. Udfordringen består i at blive på sidevejen, til den er kørt til, i stedet for straks at vende tilbage til den trygge hovedvej.
jeg har fundet frem til disse ni trin for succesfuld forandring:

1. En personlig beslutning

2. Et klart mål

3. En vurdering af omkostningerne

4. Et personligt commitment

5. En klar strategi

6. Håndtering af det, der står i vejen for succes

7. En øget bevidsthed

8. En fall-back-strategi

9. Og som ramme for ovenstående: en proces.
Den gode nyhed er, at du igennem mentaltræningen får automatisk hjælp til punkterne 5, 6, 7, 8 & 9, uden at du overhovedet behøver at arbejde for det.

Derimod skal du selv stå for punkterne 1, 2, 3 & 4. Altså beslutningen, målet, omkostningerne og dit commitment. Lad os først se på, hvad det indebærer for dig.
bookmate icon
Jedna cena. Obilje knjiga
Ne kupujete samo jednu knjigu već celu biblioteku… po istoj ceni!
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)