bookmate game
da
Knjige
Pernille Ipsen

Et åbent øjeblik

Et åbent øjeblik er en levende og dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, som i sommeren 1971 ad forskellige veje mødtes på den første kvindelejr på Femø — og tog deres nye fællesskab med sig hjem til hverdagen. Sammen satte de sig for at finde ud af, hvad kvinder ville og kunne, hvis de ikke skulle relatere sig til mænd. De besatte et hus i centrum af København og fandt nye måder at være kvinder på.

Et åbent øjeblik er historiker Pernille Ipsens nære, vidtfavnende og komplekse portræt af sine syv kollektivmødre. De tilhørte en generation, som gjorde det personlige politisk, rykkede ved forestillinger om, hvordan kvinder kunne og skulle leve, og udfordrede forholdet mellem mænd og kvinder. Det er en beretning, der handler om Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, køn, seksualitet, feminisme — og hvor livgivende og svært det er at frigøre sig fra det gamle og gøre noget nyt.
616 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2020
Godina izdavanja
2020
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Ane Vibe Jensenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja
  💧Sentiš

  ❤️

 • Елена Григорьеваje podelio/la utisakпре 3 године

  Meget godt.

 • Bente Valbakje podelio/la utisakпре 3 године

  Skriv et par linjer

Citati

 • Елена Григорьеваje citiralaпре 3 године
  det var i Kvindehuset, jeg for alvor oplevede, at jeg var okay, og at jeg betød noget. Det var som at træde ud af en form for isolation.”
 • Елена Григорьеваje citiralaпре 3 године
  ”Vi var de dygtige piger fra gymnasiet,” siger Karen, “men da vi kom på universitetet, var det mændene, der dominerede. Jeg opfattede også mændene som de kloge og mig selv som en stor idiot, men samtidig vidste jeg godt, at jeg var dygtig, så der måtte være noget galt. Der måtte være en grund til, at det kun var mændene, der talte.”
 • Simon Bramsenje citiraoпре 4 године
  og ”Vil du have kød, så gå til slagteren”.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)