Mette Bording Nybo

Lev stærkt – dø smukt

I maj 2019 døde Thomas på 45 år af en knoglemarvskræft, der langsomt havde nedbrudt hans krop. Det tog tre år. Men kræften dræbte aldrig hans evne til at elske livet, udnytte sin krops potentiale og til altid at give kærligheden plads.

Som Thomas skrev i sin tale til sin egen begravelse: «Jeg ønsker jer alle en dejlig dag — og et dejligt liv. Husk, at vi ikke gør livet op i de antal år, vi får i lotteriet, men i alle de ting, vi vælger at fylde det med.» I månederne op til og i ugerne efter hans død skrev hans hustru Mette bogen Lev stærkt — dø smukt.

Ved Thomas' død frygtede Mette at miste sit eget liv og ryge i en afgrund. Men virkeligheden var, at døden gav hende rå og levende kreative kræfter og en hidtil ukendt grundstyrke. Det er den energi, bogen er skrevet på.

Det er en fortælling om et helt særligt menneskes sidste år på jorden. Om at gribe de særlige stunder med sine tre sønner. Om som familie at tage sorgen på forskud. Om at sørge og leve sammen som en helende proces. Det er en beretning om levet liv og døet død. Thomas var aktiv til det sidste i begge dele.

Bogen handler om troen på det gode og på kærlighedens frisættende kraft. Og om hvordan man sammen kan tage styring over et liv i kaos, så man både før, under og efter døden kan finde mening og livslykke. Bogen viser, at man kan komme overens med det uafvendelige, mens den døende stadig er i verden.
210 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2020
Izdavač
Gads Forlag

Ostale verzije

Utisci

  Heidi Poulsenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja
  💧Sentiš

  Stærk og gribende læsning, alle burde læse denne bog

  Ole Stingstedje podelio/la utisakпре 9 месеци
  👍Vredna čitanja
  💧Sentiš

  Meget smuk og rørende fortælling. Mange tårer har løbet ned af mine kinder imens jeg har læst bogen

  Jannie26je podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja
  🌴Knjiga za plažu
  🚀Čita se u jednom dahu

  Så smuk en fortælling om det at kunne slip og planlægge afskeden på livet sammen med hele familien. Mette beskriver det så smukt. Så dejlig en sammentømret familie med så meget kærlighed skal man lede længe efter. Jeg har både siddet med våde øjne og et smile på læben gennem læsningen af denne rørende bog. Mine tanker går tilbage til vores tid sammen i mødregruppen på Amager, Mette med Adam og jeg med min datter Maja. Jeg tænker ofte på jer, Mette. Sender mine varmeste kram og tusindvis af tanker din og drengenes vej. Du er så sej ❤️

Citati

  Line Bildeje citiralaпре 2 године
  Vi insisterede på at nyde opturene, selv om de gjorde det hårdt, når håbet igen brast. Her blev forglemmelsen endnu vigtigere. Vi havde inden Thomas’ sygdom altid været gode til at parkere ungerne hist og pist og tage ud i det blå sammen. Denne evne holdt vi fast i, så vi med kort varsel kunne tage i wellness, på kro-ophold, til havet, i skoven, bare væk – væk fra hverdag og alt, hvad der hører dertil. Thomas’ mor, anden familie, venner eller kammeraters forældre stod klar til at tage hånd om drengene, når forældrene flygtede. Ikke at vi ikke holdt af hverdagen, men vi har altid søgt væk fra den og tilbage til en boble af ungdommelig væren-i-nuet og uforpligtethed. Det er de bobler, der har næret vores kærlighed og følelse af samhørighed.
  I Thomas’ sidste tid tog vi stadig væk, når vi kunne. Men hjemme blev det mere og mere dét at se billeder, at læse minder i dagbøger og breve, der fik os til at glemme de hårde tider – i hvert fald momentant. Vi fik fornemmelsen af at ophæve tiden, leve cirkulært og både være og bære hinanden.
  Susanne HDje citiralaпре 3 дана
  Thomas Nybo patient myelomatose
  Gitte Søgaard Ulstrupje citiraoпре 2 године
  Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man har brug for venner og familie, kan man bare invitere sygdom ind i sit liv. Jeg kan ikke sætte ord nok på, hvor stor betydning hele vores uforlignelige netværk har haft for vores livskvalitet gennem Thomas’ sygdom. Fordelen ved at have rigtig mange tæt involveret er, at man ikke får følelsen af at drive rovdrift på de få.

Na policama za knjige

  Gads forlag
  Gads forlag
  • 434
  • 70
  Bookmate
  Top 10: biografier
  • 10
  • 13
  Birgitte Annette Worm
  Biografier
  • 16
  • 7
  hellepihl
  Helle
  • 402
  • 4
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)