Kazuo Ishiguro

Klara og solen

“Klara og solen” er Kazuo Ishiguros første roman efter at han modtog Nobelprisen i litteratur.
Romanen fortæller historien om Klara, en Kunstig Ven med en usædvanlig observationsevne, som fra sin plads inde bag butiksruden observerer adfærden hos de kunder, der kommer ind for at se på varerne, men også er ualmindelig opmærksom på de mennesker, der går forbi på fortovet udenfor.  Hun håber til stadighed på at få sig en menneskelig ejer, at en kunde skal vælge hende, men da det viser sig, at dette sandsynligvis vil forandre Klaras liv for altid, tager hun det som en advarsel mod at fæste alt for stor lid til menneskers løfter. "Klara og solen” er en stærkt bevægende og overrumplende roman om, hvad det vil sige at elske et andet menneske.
I begrundelsen for Nobelprisen i 2017 blev Ishiguros romaner beskrevet som ”romaner med en stor følelsesmæssig virkning, som afdækker afgrunden under vores illusoriske forbundethed med omverdenen.”
325 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2021
Izdavač
Gyldendal
Prevodilac
Claus Bech

Ostale verzije

Utisci

  Rikke Kallesøe Bøg Raeckeje podelio/la utisakпре 2 месеца
  👍Vredna čitanja

  Anna Norling Svaneje podelio/la utisakпре 2 месеца
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja

  Inge Ambrosiusje podelio/la utisakпре 6 месеци
  👍Vredna čitanja

Citati

  Gitte Søndergaardje citiraoпре 6 месеци
  Solen var ualmindelig venlig mod mig. Han har været venlig mod mig helt fra begyndelsen. Men da jeg var hos Josie, var han en gang ganske særlig venlig.
  Gitte Søndergaardje citiraoпре 6 месеци
  Så jeg er glad for, at jeg gjorde, som jeg gjorde.“
  Gitte Søndergaardje citiraoпре 6 месеци
  „Mr. Capaldi mente, at der ikke var noget specielt inde i Josie, som ikke kunne videreføres. Han sagde til Moderen, at han havde ledt og ledt uden at finde noget af den art. Men jeg mener nu, at han ledte det forkerte sted. Der var noget meget specielt, men det var ikke inde i Josie. Det var inde i dem, der elskede hende. Det er derfor, jeg nu tror, at mr. Capaldi tog fejl, og at det ikke kunne være lykkedes for mig.

Na policama za knjige

  Bookmate
  Det underlige
  • 11
  • 17
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 470
  • 13
  René Hinz
  Bob
  • 138
  • 2
  Thomas Hjuler
  Skal læse
  • 45
  • 2
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)