bookmate game

Krimi med kant

Bookmate
11Knjiga354Pratioca
I anledning af årets krimimesse har vi samlet fire forskellige krimi-hylder – med forskelligt fokus. Denne her er en ældre hylde som vi har opdateret lidt til lejligheden. Vi elsker krimier. Men krimier er mange ting. Indimellem støder vi på brandgode romaner, der tilfældigvis også er krimier; gode historier, hvor mordgåden ikke spiller hovedrollen, men hvor stemningen, fortællingen og karaktererne er mindst lige så vigtige.

De tre andre krimimesse-hylder:
Nye skud: https://da.bookmate.com/bookshelves/FPJgvEAs
The usual suspects: https://da.bookmate.com/bookshelves/YT1sc6mA
Klassiske detektiver: https://da.bookmate.com/bookshelves/iXSDe1mT
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 6 месеци
  Anden juledag 2020. Carl Mørck sidder i håndjern på bagsædet af en politibil med kurs mod Vestre Fængsel. Efter 15 år har den voldsomme sømpistolsag indhentet ham, og anklager om narkosmugling og drab truer med at ødelægge hans liv og karriere.

  Kollegerne hos Københavns Politi vender ham ryggen, og det går snart op for Carl, at hans liv er i overhængende fare blandt de indsatte voldsmænd, svindlere og korrupte betjente. Men hvem er det, der har sat en milliondusør på Carls hoved — og hvorfor?

  Mens Carl Mørck kæmper i blinde mod den ukendte bagmands håndlangere, må Rose, Assad og Gordon gå imod en direkte ordre fra drabschefen og forsøge at udrede sømpistolsagens lange, indviklede tråde.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 3 године
  Bogen bag Netflix-filmen. JEG OVERVEJER AT GØRE DET FORBI er en spændingsfyldt og nervepirrende thriller om en biltur, der får fatale konsekvenser.
  Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på deres afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school og søger tilflugt indenfor.
  I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?

  Det der giver Reids bog kant og gør, at den hører hjemme på denne list er strukturen og de fortælletekniske greb. Læs den og far vild!
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  En spektakulær og overraskende thriller om valg og forsømte muligheder, og om hvor langt vi er villige til at gå i jagten på det liv, vi drømmer om.
 • Blake Crouch
  Dark Matter
  • 532
  • 3
  • 43
  • 72
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  Leonora Christina Skov træder ind i krimigenren med en vis litterær tyngde, og det fornægter sig ikke i »Hvor intet bryder vinden«. Et setup med solide rødder i kulturen og et persongalleri, der er så nuanceret og gennemarbejdet, at der er så meget mere at hente end en mordgåde.

  Syv danske kunstnere og forskere får et frit arbejdsophold af en gådefuld velgører på den ubeboede ø, Stormø. De glæder sig til en måned langt fra alting, men det overrasker dem alligevel at blive indlogeret i et glashus uden kontakt til omverdenen og uden mulighed for at komme væk. Stemningen bliver hurtigt anspændt, og da en af dem forsvinder i skoven, og en anden falder i døden, indser resten, at noget er helt galt. Er der en morder iblandt dem? Og hvem er næste offer?
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 3 године
  Kya Clark er den vilde pige, ”marskpigen”. Hun vokser op i 1950’erne i en hytte ude i sumpskoven ved North Carolinas kyst. Hendes mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet, så hun til sidst er alene med sin voldelige far. En dag forsvinder han også.

  Flodkrebsene er læst af rigtig mange som alt andet end en krimi. Men romans formidable fortælling rammes faktisk ind af en mordgåde.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  En barsk og på mange måder klassiske thriller fra den store franske krimimester. Men udover krimiplottet vikles en dyster og kompliceret familiefortælling ind i krimiplottet.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  En tankevækkende videnskabskrimi, en kærlighedshistorie og et psykologisk drama, og ikke mindst en bog om forholdet mellem videnskaben og eksistensen.

  Dinosauren fjer er måske nok en ret klassisk krimi, men forfatterens baggrund som biolog betyder, at den rummer en ret speciel og dybdegående indsigt i det materiale og den ramme, romanen foregår i.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 3 године
  Daniel Kehlmanns intense kortroman fortæller historien om et ungt par med et lille barn, der kort før jul lejer et afsidesliggende feriehus i bjergene. Meningen er, at de skal nyde højtiden i de dejlig omgivelser, men opholdet udvikler sig til noget helt andet. Er det huset eller spændingerne i relationen mellem parret, der gør, at en knugende og uhyggelig stemning indfinder sig? Daniel Kehlmann er en sublim skildrer af det, der sker mellem mennesker.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  En underholdende krimi, der samtidig er en satirisk behandling af den danske musikbranche.

  Anders Gregorius — dommer i Nationalradioens populære musiktalentshow Overnight Sensation — vågner en dag op i et mørkt lokale med hænderne bundet på ryggen.
  Søren Understrup — musikchef på Nationalradioen — modtager kort efter nogle billeder med et indhold, han meget nødigt vil mindes om.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  En stærk fortælling om tour de france i 1928, om krig, om familiære bånd.

  En ung newzealænder er med på det australske Ravat-Wonder-Dunlop cykelhold. Hans storebror har deltaget i krigen. Som pilot. Er styrtet ned og har måttet gemme sig i sølet, blandt lig. Kom hjem med ar på sjælen. De har haft en lillesøster, men hun er død, og de har muligvis begge haft en finger med i spillet. I et kærlighedsforhold til en ung kvinde overtager newzealænderen sin storebrors identitet. Hans deltagelse i touren er som en renselse. Af sig selv. Af familien.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeKrimi med kantпре 7 година
  »Mord i mørket« er første bind i Dan Turèlls mord-serie. Nok kan man sige, at serien har mordet som omdrejningspunkt — ikke mindst fordi ordet mord indgår i titlen på samtlige 12 bøger i serien. Men grunden til, at serien er blevet så populær er i mindst lige så høj grad den stemning, der gennemsyrer Turèlls tekster. Historierne, persongalleriet og stemningerne i de miljøer han skriver frem.

  Om »Mord i mørket«
  En folkepensionist dræbes i en slumkaserne på Vesterbro i København. Næste dag bliver endnu en beboer i samme hus fundet skudt. Sådan begnder den første sag for Dan Turèlls navnløse journalistdetektiv.Sammen med politiinspektør Ehlers fra Halmtorvet begiver han sig ud i Vesterbros mørkeverden blandt luddere og narkomaner, pushere og voldsmænd for at opklare de mystiske mord. Det bliver en farlig — og forgæves — jagt på underverdenens usynlige bagmænd. Men så kommer en gammel, halt antikvarboghandler til hjælp …
 • Dan Turell
  Mord i mørket
  • 257
  • 21
  • 7
  • 17
  da
  Knjige
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)