da

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f.1950) er en dansk forfatter. Hans fulde navn er Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen. Han har læst medicin, samfundsfag og film på universitet, og han har deleksamen i Nyere Politisk Historie og er exam.art. i Filmvidenskab.

Jussi Adler-Olsen har haft en alsidig karriere som bl.a. forlægger, redaktør, filmkomponist og antikvarboghandler. Han debuterede som skønlitterær forfatter, i en alder af 47, i 1997 med romanen ALFABETHUSET. I 2007 udgav han krimien KVINDEN I BURET, som er første bind i den populære serie om Carl Mørck og Afdeling Q. I 2021 udkom det niende bind i serien om Afdeling Q med titlen NATRIUM CHLORID. Der er indtil videre planlagt 10 bøger i serien om Carl Mørck.

I Afdeling Q, der er en afdeling under politiet, hvor de tager sig af ældre sager, møder vi blandt andet vicekriminalkommissær Carl Mørck, Assad og Rose. Krimierne om Afdeling Q er blevet bestsellere herhjemme og har opnået stor succes både i Danmark og i udlandet. Bøgerne, der er udgivet i flere lande, er også blevet filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck, det er indtil videre blevet til tre film i serien.

Jussi Adler-Olsen har vundet en række priser for sit forfatterskab, heriblandt De Gyldne Laurbær i 2011 og Martha-prisen i 2013 som er en pris, hvor det er læserne selv, der stemmer og dermed vælger, hvem prisen skal gå til.
godine života: 2 avgusta 1950 predstavlja

Knjige

Audio-knjige

Serije

Citati

les72849je citiraoпре 7 месеци
oliti Dannie Rise for at slå dørene op på Teglholmen og opdatere min viden om politimæssige oplysninger. Tak til Jesper Deis, Nicklas Josephsen og Steffen Falch Larsen for at gøre vores skriveværksted klar i rette tid. Tak til Stine Bolther for et fantastisk kursus i efteråret 2020. Tak til Tine Harden for endnu en gang at skabe et helt særligt og stemningsfyldt fotografisk afsæt til kampagnen, og tak til Rie Kamp for at gi
Irna Vilslev Andersenje citiraoпре 2 године
For healingen, for religionen, for alle de gamle videnskaber, alkymien, astrologien, kanalisationer, stråleenergier, klarsyn og så videre og så videre. Du må ikke spørge nærmere om, hvad det var, han sigtede mod, for det var vist en hel videnskab i sig selv, og det var jo netop det.”
Henrik Løgstrup Eriksenje citiraoпре 2 године
Intet er jo umuligt, når unge mennesker danser i natten, vel?”

Utisci

b8725735142je podelio/la utisakпре 6 месеци
👍Vredna čitanja

👏👏👏😎😎😎

Anja Markussenje podelio/la utisakпре 7 месеци
👍Vredna čitanja

😎😎😎😎😎

Heidi Ahlmann Petersenje podelio/la utisakпре 7 месеци
👍Vredna čitanja

🤘💪👍🏻

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)