bookmate game

Litterære rejser

Bookmate
37Knjiga94Pratioca
Det er fantastisk at rejse. Det giver stof til eftertanke og masser af gode historier. Rejsen er et evigt tilbagevendende tema i litteraturen. Her har vi samlet en masse bøger, der på den eller den anden måde handler om det at rejse.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпрошле године
  I fem essays på cykel gennem Italien, Tyskland, Frankrig, Schweiz og Danmark skriver Victor Boy Lindholm sig gennem Europa, mens han funderer over historien, samtiden og selve det at cykle. I Tyskland ruller han feberramt langs det gamle jerntæppe og mindes en afdød ven. I Italien leder han forgæves efter krisen, men finder i stedet et fællesskab med sin far. Han cykler fra fattigt landbrugsland ved Middelhavet til Schweiz, hvor solen skinner på pengene. I Danmark mærker han en rivende længsel efter sin elskede og oplever venskabets stærke bånd i øsende regnvejr.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 2 године
  Jan Schnecker er vokset op på Bornholm under 2. verdenskrig. Hans tyskklingende navn og specielle udseende gør ham udstødt i den lille fiskerby, og han forsøger at komme væk, men bliver forhindret af krigen. Et halvt århundrede senere sidder han på den anden side af kloden i en kørestol ved en pool i Thailand, nu fanget i sin egen krop.

  Thea er i begyndelsen af tyverne og rejser alene rundt i Sydøstasien. Hun vil skabe et dokumentarisk kunstværk om sin rejse, og samtidig forsøger hun at navigere i et backpackermiljø, hvor alle vil have noget af hinanden. Hun støder på to italienske søstre, hvis manglende respekt for konventioner fascinerer hende. De indlogerer sig på samme ressort som Jan Schnecker, og en sen aften, hvor de kommer larmende og fulde tilbage fra byen, finder de Jan Schnecker efterladt ved poolen. De beslutter sig for at køre ham lidt rundt.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Mod slutningen af det 18. århundrede giver to unge tyskere sig til at opmåle verden. Den ene, Alexander von Humboldt, kæmper sig gennem urskov og stepper, besejler Orinoco, afprøver gifte på sin egen krop, tæller de indfødtes hovedlus, kryber ned i huller i jorden, bestiger vulkaner og møder søuhyrer og menneskeædere. Den anden, matematikeren og astronomen Carl Friedrich Gauss, der ikke kan eksistere uden kvinder og alligevel endda på sin bryllupsnat springer ud af sengen for at notere en formel ned — han beviser også hjemme i Göttingen, at rummet er krumt.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Drevet af en rastløs trang til eventyr og liv gennemkrydser Bruce Chatwin i 1974–75 Patagonien, landet ved verdens ende. Han møder efterkommere af udvandrere fulde af hjemve og drømme om det Europa de aldrig har set, amerikanske banditter og en skotte der fabler om at gå med kilt og spille sækkepibe; mennesker der lever i en slags eksil og som genopstår i bogens grandiose historier og tvetydigt glimtende personportrætter. En fascinerende bog der med et suverænt greb blander rejsebeskrivelse, historiefortælling, myter og fri fantasi.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 2 године
  Underfundig kriminalistisk rejseroman, hvor hovedpersonen Lasse efter en dramatisk biltur i Island møder den mystiske Thomas, der betaler Lasse for at se på, når han har pigebesøg. En aften med to islandske piger udvikler sig imidlertid yderst voldeligt, og Thomas smider Lasse ud ad vinduet. Først herefter får vi forhistorien: Lasse, der studerer i Paris i 1968, er på tur til Italien med sin ven Thor. Rejsens egentlige formål går først for sent op for Lasse, men da står han med flere tusinde kroner på lommen. Nok til en billet til Island …
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 4 године
  Skildring af fem danske videnskabsmænds, bl.a. Carsten Niebuhrs, tragiske ekspedition til Yemen 1761–1767. Rejsen, der varede næsten syv år, gav anledning til store opdagelser, som vakte opmærksomhed over hele samtidens Europa. Men den eneste, der vendte levende tilbage, var astronomen Carsten Niebuhr.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 4 године
  Igor har mistet sine forældre i en trafikulykke. Han er graffitimaler, og en dag går han ind i en gammel jernbanevogn ved Nørrebro Station, hvor han finder en bevidstløs og mishandlet ung pige, som han kalder Lucy. Han forelsker sig i hende. Det udvikler sig til en historie om kærlighed, vold og bortførelse.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 5 година
  Den unge karrierekvinde Emma bor i storbyen Stockholm og trives i et rigt socialt liv med masser af restaurantbesøg og dyre byture. Hun arbejder som marketingsansvarlig på et stort anerkendt bureau og føler i det hele taget, at hun har regnet verden ud.
  Men Emma begynder at få stress på sit arbejde, og da hun samtidig indleder et forhold til amerikaneren Eric, som bor i London, flytter hun til den engelske hovedstad.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 6 година
  En rastløs, sprælsk og desperat beretning om rejser i verden, sindet og erindringen på jagt efter meningen, sandheden, skriften, lykken.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 6 година
  En rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman. Her er boblende menneskeliv og glødende ungdom, markante personer, sjove historier og grumme skæbner.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 6 година
  Syv år efter Sonjas død — og den arv, der blandt andet gav hendes bedste veninder et hotel i London, et fantastisk hus på Mallorca og en restaurant i Paris — kæmper Sonjas veninder med livet. De har alle tre brug for forandring, og de er klar over, at det er på tide at opfylde Sonjas sidste ønske: at sprede hendes aske rundt omkring i verden.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 6 година
  Migranternes historie er den moderne verdens historie, synes Sebald at sige.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  En almindelig dreng med et almindeligt liv anklages for at have myrdet USA?s næste præsident.
  Dr. Paul Allen er en respekteret læge, der lever et lykkeligt og behageligt liv med sin anden kone og deres to drenge. Men en aften banker det på døren, og hans verden bryder sammen. En populær præsidentkandidat er blevet skudt, og politiet hævder, at det var Pauls søn af første ægteskab, der gjorde det.
  Men Daniel har altid været en god dreng, og Paul er sikker på, at den stille og reserverede dreng ikke er i stand til at begå mord.
  Paul beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete og hvorfor. Han hvirvles ud i en malstrøm af modstridende følelser. Er det på en eller anden måde hans skyld, at Daniel er havnet i den situation? Har han svigtet i sin rolle som far? Plaget af disse tanker følger han i sin søns fodspor tværs over Amerika på jagt efter sandheden.
  “En god far” er en spændende thriller, der samtidig formår at sætte væsentlige spørgsmål under debat. Er et menneske altid ansvarligt for de handlinger, det begår? Hvad gør os til dem, vi er?
 • Noah Hawley
  En god far
  • 138
  • 20
  • 7
  • 24
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  I Kalvehave begynder Danmarks mest utilregnelige strisser Mikkel A. Jakobsen at lede efter en gammel ven, som forsvandt efter en koncert med Rolling Stones i Roskilde. Mikkel tager landet rundt og støder tilfældigt på Liz i Ærøskøbing.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Britt og veninden Korbie er kørt afsted mod Teton-bjergene for at vandre, da de pludselig bliver overrasket af en voldsom snestorm.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Arvind er en ung, indisk mand, som rejser ud i verden for at opdage. Hjemme venter hans familie og hans forlovede, som han endnu ikke har mødt. Destinationen er Danmark, hvor han skal bo på en gård hos en solid, grundtvigiansk familie.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  De ti historier deler sig mellem vilde rejser i Sydamerika, specielt Peru, en enkelt i Spanien, og natteliv og barbesøg i København, men alle har de en desperation og søgen, men også en vanvittig humor, til fælles.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Mørkets hjerte bygger på Conrads oplevelser som flodkaptajn i Belgisk Congo, 1890. Fortælleren Marlow beretter her om, hvordan han rejser op ad floden og ind i 'mørkets hjerte' for at finde den udstationerede belgiske elfenbensjæger Kurtz. Det viser sig, at Kurtz fra et humant og ædelt udgangspunkt har udviklet sig til en begærlig materialist og despot, der hersker uindskrænket over de omkringboende indfødte.
  Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Nogle gange behøver rejsen ikke være særlig lang før man ser lidt anderledes på virkeligheden. Det kan være nok med en tur i sommerhus.
 • Benn Q. Holm
  Sommer
  • 27
  • 1
  • 6
  da
  Knjige
 • Bookmateje dodao knjigu na policu za knjigeLitterære rejserпре 7 година
  Et spøgelsesskib ude af kontrol i Middelhavet styres af stormen direkte mod den lille badeby Palizzi Marina i Syditalien.
  En ung kvinde rejser til en flygtningelejr i Nordafrika, hvor hun skal arbejde for Læger uden Grænser. Hendes egentlige mål med rejsen er at finde sin donorfar, som hun har sporet dertil. Men hvem er han i virkeligheden?
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)