da
Hermann Simon,Nicolai Broby Ecker,Søren Leth

Sæt prisen rigtigt

Obavesti me kada knjiga bude dodata
Da biste čitali ovu knjigu otpremite EPUB ili FB2 datoteku na Bookmate. Kako da otpremim knjigu?
Hvordan prissætter man som virksomhed en vare eller ydelse, så man tjener mest muligt?

Det giver denne bog svaret på. Den dokumenterer, at de virksomheder, der sætter sig ind i prissætningens psykologi og derefter lægger den rigtige prisstrategi, kan få en slagkraftig konkurrencefordel og opnå et markant højere overskud.

Bogens forfattere, Hermann Simon, Nicolai Broby Eckert og Søren Leth fra det førende pris— og markedsføringskonsulentfirma, Simon-Kucher & Partners, beskriver, hvordan man finder en vares værdi, og hvordan man prissætter på baggrund af denne viden — i stedet for at tage udgangspunkt i virksomhedens omkostninger. De giver også svaret på, hvorfor kunderne nogle gange bliver forargede over en pris, mens de andre gange knapt nok bemærker den.

Med eksempler fra danske og internationale virksomheder viser forfatterne på en lettilgængelig måde, hvordan man med en gennemtænkt prisstrategi og adfærdsvidenskabelig indsigt kan nå kunderne mere effektivt — både digitalt og fysisk — og frem for alt få bundlinjen til at vokse.
Ova knjiga je trenutno nedostupna
440 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2020
Prevodilac
Henrik Andersen

Utisci

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  Kako vam se svidela knjiga?

  Prijavite se ili se registrujte

Citati

  Bastian Grubbeje citiraoпре 7 месеци
  Pris = værdi
  Vi er utallige gange blevet spurgt om, hvad det vigtigste aspekt af prissætning er. Vores korte svar lyder altid: ”værdi”. Eller endnu tydeligere ”kundeværdi”. Den pris, en kunde er villig til at betale, og dermed den pris, en virksomhed kan opnå, vil altid afspejle, hvilken værdi en vare eller en tjeneste opleves at have for en kunde. Hvis kunden opfatter værdien som høj, vil betalingsviljen stige. Og det modsatte er selvfølgelig også tilfældet: Hvis kunden opfatter en vares værdi som lavere end andre tilsvarende varers værdi, vil betalingsviljen falde.

  Nøgleordet i denne forbindelse er ”opfatter”. Når en virksomhed forsøger at regne ud, hvad den højest mulige pris for en vare er, er det udelukkende forbrugernes subjektive (opfattede) værdi, der har betydning. Den objektive værdi af et produkt – eller andre metoder til at måle værdi som for eksempel Marx’ teori om, at en vares værdi bestemmes af mængden af arbejdskraft, der medgår til dens produktion – spiller ingen rolle i denne sammenhæng. Det har kun betydning, hvis kunden mener, det har betydning, og er villig til at betale for det.

  Romerne forstod koblingen mellem værdi og pris så godt, at de indlemmede den i deres sprog. Det latinske ord pretium betyder både pris og værdi. Hvis romerne helt bogstaveligt tænkte rigtigt, er pris og værdi en og samme sag, og det er en god retningslinje for virksomheder, når de skal tage beslutninger omkring prissætning. Denne konklusion munder ud i tre vigtige opgaver for chefer:

  Skab værdi

  Kvalitet, ydeevne og design er alle faktorer, der påvirker den opfattede værdi hos forbrugerne. Innovation har også betydning her.

  Kommuniker værdi

  Det drejer sig om at påvirke kundens opfattelse. Det kan være den måde, du beskriver og sælger dit produkt på, og ikke mindst produktets brand. Værdikommunikation omfatter også indpakning, produktegenskaber og hyldeplacering (i fysisk butik eller online).

  Bevar værdien

  Det, der sker efter købet, er afgørende for, om man lykkes med at etablere en positiv opfattelse af værdien af sit produkt. Forventninger om, at varens værdi er varig, har stor betydning for kunders vilje til at betale for luksusartikler, forbrugsvarer og biler.

  Prissætningsprocessen begynder allerede på idéstadiet. En virksomhed kan ikke vente til lanceringsdagen med at tænke på prisen, man skal derimod gøre sig overvejelser om den så tidligt og ofte, det er muligt i produktudviklingsprocessen.

  Den administrerende direktør for en af Finlands største teknologivirksomheder fremviste engang stolt selskabets imponerende forskningsportefølje. Fem tusinde patenter! Virksomheden havde brugt meget energi på at udvikle detaljerede processer for produktudviklingen, havde en pipeline med nye projekter og havde desuden ansat en øverste chef for teknik, forskning og udvikling (Chief Technology Officer). På spørgsmålet om, hvorfor det var så vigtigt med patenter, svarede direktøren, at de sikrede det fremtidige salg og øgede virksomhedens værdi. Et imponerende fremsyn, hvad angik værdiskabelse. Da vi derefter spurgte om, hvor meget man havde investeret i at sikre sig, at man også ville få betaling for den værdi, man havde skabt, erkendte han, at der, hvad det angik, stadig var meget at gøre. Man havde kun brugt ganske få ressourcer på at sikre, at man kunne holde på den værdi, man havde skabt.

  Det er en lektie, som kunder og forbrugere også er nødt til at lære. Gamle talemåder som ”man skal ikke købe katten i sækken”, eller ”man får, hvad man betaler for”, er stadig relevante. Som kunde skal man sørge for, at man forstår værdien af det produkt eller den tjeneste, man bliver tilbudt. Og med udgangspunkt i det skal man beslutte, hvor meget man er villig til at betale. Viden om en vares værdi er det bedste middel mod fejlkøb.

Na policama za knjige

  Politikens forlag
  JP/Politikens Forlag
  • 1K
  • 357
  Jørgen
  Jørgen
  • 13
  Secoya A/S
  E-bøger
  • 1
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)