bookmate game
da
Knjige
Mich Vraa

Vaniljehuset

Vaniljehuset er en slægtshistorie om ambitioner og svigt og den svære kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

I slutningen af 1800-tallet vokser skomagerens søn Dusinius op i Odense som den tolvte i en søskendeflok. De trange forhold i barndomshjemmet gør ham sulten efter rigdom og anseelse, og allerede som otteårig er Dusinius i gang med at købe billigt og sælge dyrt. Som ung mand grundlægger han et handelsfirma — Vaniljehuset — som snart bliver et af landets førende.

Under et ophold på Hareskov Kuranstalt i 1929 ser den ældre, hjertesvage Dusinius tilbage på sit omtumlede liv, sin barndoms trængsler, sin ungdoms forvirrede kærlighedsforhold og de lyssky forretningsforbindelser han fik under Første Verdenskrig og som endnu forfølger ham.
434 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2020
Godina izdavanja
2020

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Elof Bo Hansenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja
  🎯Zdrav

  Spændende at få et, anderledes indblik, i tiden, før, under og efter Den Store Krig.

 • joe07518je podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja

  God, hyggelig bog

 • Steen Hyldig Andersenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  God læsning om datidens levevis og historie

Citati

 • Lone Funch Damsgaardje citiraoпре 3 године
  hun en tid lang i de høvlspåner der hobede sig op på gulvet mens snedkeren arbejdede, og duften af nyhøvlet træ hang ved den lille pige når hun endelig vendte tilbage til forhuset. Besøgene hos Rasmussen var ordløse, for den gamle mand var stokdøv, og de to vekslede aldrig et eneste ord, kun smil og de bolsjer som snedkeren havde i et glas i sin vindueskarm. Uden for det støvede vindue var lyset grønt. Der voksede frugttræer i den lille have bagest på matriklen, et eventyrligt sted midt i byen.
  På pigeskolens mur lige over for deres hus står årstallet 1889. Jonna var altså fire år da de små huse derovre blev væltet og erstattet af den store røde skolebygning. Også det husker hun – eller hun husker de små boliger der lå klemt sammen skulder ved skulder, som om de støttede hinanden i en hård verden. Jonna holdt meget af husenes hulslidte
 • Hans Christian Petersen Nornje citiraoпре 2 године
  Ved siden af ham på bukken sad Martens’ store krop, ligeledes i regnslag, men på ham lignede det mere et almindeligt stykke overtøj.
 • Erik Lykke Jørgensenje citiraoпре 2 године
  Jeg kan altid regne med dig.”

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)