bookmate game
da
Knjige
Annette Bjergfeldt

Højsangen fra Palermovej

En saga fra Amager om tre generationer, der lever under samme tag, med afstikkere til operaen i Paris og Cirkus Sowalskaja i Sankt Petersborg. Alt sammen fortalt af den generte maler, Esther.

Da Esthers morfar køber huset på Palermovej i 1921, ønsker han sig et hjem fyldt med opera, bohemer og en kærlighed så berusende som beskrevet i Kong Salomons Højsang. Men hans udkårne, russiske Varinka, vil langt hellere spille på greyhounds ude på Tårnbybanen.
Den utæmmelige lidenskab og drømmen om et kunstnerliv bliver ved med at spøge i slægten. Især Esther og hendes tvillingesøster, divaen Olga, slås med deres skyhøje forventninger til tilværelsen.

Højsangen fra Palermovej er en frodig og vildtvoksende roman om jagten på århundredets kærlighed. Og om at miste stort og give det hele en chance til.
352 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Modtryk
Prvi put objavljeno
2020
Godina izdavanja
2020
Izdavač
Modtryk
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Peter Müllerje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  En herlig fri og vildt facetteret bog med nye og sjove og alvorlige fortællinger om menneskers mangfoldighed. Fuld af glæde, eftertænksomhed og sorg og plads til hele følelsesregisteret uden pauser og uden orden, det hopper bare frem!

 • Thomas Bommersholdtje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  Virkelig god og medrivende historie

 • Henning Egerrupje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  En skøn bog.😊

Citati

 • Hanne Zachariassenje citiralaпре 2 године
  Selv må jeg igennem et halvt års malekrise, fordi jeg en dag for sjov prøver Slagter-Lilys briller. Det er et chok. Jeg anede ikke, at resten af verden ser sig selv sådan. Før var min verden impressionistisk. Fuldmånen og byens tårne bølgede frem og tilbage i en vidunderlig flydende form.
  Da jeg opdager, at det udelukkende skyldes en heftig nærsynethed, går jeg i sort. De skarpe konturer, som den virkelige verden åbenbart består af, er ikke min verden. Gennem en optikers nidkære blik er mine malerier simpelthen forfærdelige.
  Og dog.
  “De gamle impressionister stod stærkest som svagsynede,” trøster Skyggebokseren. “Så blev der skruet op for det væsentlige og ikke holdt så stejlt på de rigide former.” Den betragtning redder mig. Jeg beslutter mig for kun at bruge briller, når jeg kører bil. Resten af tiden vælger jeg at se verden som før.
  “Ja, netop sådan så Monet sin disede Notre-Dame-katedral. Selv om han udbrød, at denne tøjte af en katedral ikke lod sig male,” tilføjer Alfahanen.
  Mange af mine bekendte opfatter mig som arrogant, fordi jeg aldrig hilser. Men ansigter bliver smukkere, når de flyder en smule ud. Så er det meget nemmere at opfange hvert menneskes grundfarve. Man må prioritere. Men det gør ikke min venneskare større.
 • Hanne Zachariassenje citiralaпре 2 године
  eg tror, hun mødte sit Waterloo, da jeg en aften fortvivlet hviskede: Jeg er ikke Mozart, jeg er bare meget sart!
 • Hanne Zachariassenje citiralaпре 2 године
  “God idé,” siger jeg så og glatter åbenbart stadig folks kommende rynker ud.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)