bookmate game
Stephanie Surrugue

Enegænger

Med ærlighed, humor og temperament er Enegænger — portræt af en prins (2010) den unikke fortælling om en sælsom skæbne.
Var det det hele værd? Fortryder prinsgemalen noget? I denne exceptionelle biografi om en af kongehusets mest farverige personligheder, H.K.H. Prinsgemalen, får danskerne et hidtil ukendt billede af dronningens mand. Den dansk-franske journalist Stéphanie Surrugue, har via timelange samtaler med prinsgemalen, hans nærmeste både danske og franske familie, omgangskredsen, fremtrædende erhvervspersonligheder og en tidligere ansat ved hoffet, tegnet et portræt, der beretter, forbløffer og forklarer.

Bogen er skrevet af journalisten Stéphanie Surrugue, der i dag er kendt fra tv-programmet Kulturen på News. Hun har tidligere udgivet bøgerne Turen går til EU (2002) og Det store bogtyveri (2005) på Politikens Forlag.
473 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Politikens Forlag
Prvi put objavljeno
2018
Godina izdavanja
2018

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

  Mette Rongstedje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna
  💡Poučna
  🎯Zdrav
  🌴Knjiga za plažu

  Meget velskrevet og et skarpt og kærligt portræt af Prins Henrik

  Maybrittje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja
  🎯Zdrav

  Utrolig dejlig bog der giver et fantastisk billede af Prinsgemalen og hans kamp for at blive forstået, accepteret og respekteret. Tak til Stephanie Sufficient for at ha' åbnet mine og forhåbentlig også andres, øjne for en utrolig levende og humoristisk franskmand der ind imellem (forståeligt) slog sig i tøjret.
  Hvad havde vores kongehus været i dag hvis Prinsgemalen ikke havde været der og sæt sine aftryk.
  Æret være Deres minde

  Marlene Ransborg Pedersenje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Zdrav

  Merci madame Surrugue 🙏

Citati

  Ole Junckerje citiraoпре 3 године
  »Det er første gang, jeg taler så åbent om alt dette. Hidtil har jeg forbeholdt disse tanker til min dagbog. Det har været min måde at betro mig på – til min dagbog. Men jeg insisterer på at tale højt om det, inden jeg dør«.
  Ole Junckerje citiraoпре 3 године
  »Nåh ja, det er måske en tilsnigelse«, smiler prinsgemalen: »Men det er jo altså min egen skyld, at jeg ikke forstod mentaliteten, da jeg ankom til Danmark i 1960’erne; at man gerne vil bryste sig af ligestilling i samfundet generelt, men ikke på toppen af samfundspyramiden. Det har jeg nu forstået«.
  Ole Junckerje citiraoпре 3 године
  »Det var min beslutning at tage den titel. Hvorfor? Fordi jeg var træt af at blive kaldt ‘prinsen’. For hvad er en prins? Er det lille prins Felix? Eller er det dronningens mand? Nuvel, så efter mere end tredive år tog jeg den titel af prinsgemal, som mine ligestillede i Holland og England dog har haft. Men hørte De det ramaskrig, det gav? Med stikkende kommentarer og ironi – »Ud med ham!«. De reaktioner holdt ikke ved, men der er mange, der nægter at bruge titlen. De mener, at prins Henrik er prins Henrik. I så fald ville jeg foretrække, at de kaldte mig Monsieur Henrik«.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)