bookmate game
da
Knjige
Ulrik Langen,Peter Henningsen

Hundemordet i Vimmelskaftet

I Hundemordet i Vimmelskaftet bevæger vi os blandt falskspillere, svindlere, tiggere, soldater og prostituerede i 1700-tallets København. Gennem en række episoder får vi indblik i, hvordan ære, vold, fællesskaber og hierarkier skabte rammerne for københavnernes liv i den indelukkede by.

Mens kongefamilien boede i majestætisk pragt midt i byen, mens adelsfolk, rige handelsmænd og deres familier kunne trække sig tilbage til deres palæer og borgerhuse var virkeligheden en anden rundt omkring i de københavnske gader, hvor stanken, larmen og trængslen kunne gøre livet til en prøvelse for alle de almindelige mennesker, der levede i byen.

Hundemordet i Vimmelskaftet er en anderledes og medrivende historiefortælling om København, københavnerne og det leben, vi normalt ikke hører om.
395 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Politikens Forlag
Prvi put objavljeno
2011
Godina izdavanja
2011
Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Jeppe Kilberg Møllerje podelio/la utisakпре 6 година
  👍Vredna čitanja

Citati

 • Josefine Nygaard Martinussenje citiralaпре 4 године
  Et populært 1700-tals skældsord som kanalje betyder faktisk hund, idet det er udledt af det latinske ord canis, der betyder hund. E
 • Josefine Nygaard Martinussenje citiralaпре 4 године
  En kvindelig misdæder – flankeret af to vægtere – er sat i halsjern ved kagen. På brystet er hun forsynet med en seddel, der fortæller om hendes skammelige gerninger.
 • Josefine Nygaard Martinussenje citiralaпре 4 године
  Drillen er en tingest med form som et papegøjebur. Den er placeret på en kærre, og når kærren trækkes,roterer buret om sin egen akse ved hjælp af en drivstang, der er monteret på kærrens hjulaksel.

  Drillen er stor nok til at rumme et menneske – en prostitueret selvfølgelig. Det er så meningen, at et par andre prostituerede skal spændes for kærren som trækokser. En rakkerknægt placeres på kærren, hvor han kan holde øje med kvinderne og med sin pisk drive dem frem. Inde i drillen, der drejer rundt, når kærren trækkes,sidder en tredje prostitueret, udstillet til spot og spe. For at gøre det hele ekstra ydmygende

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)