Holger Bech Nielsen,Jonas Kuld Rathje

Teorien om alt

Findes verden, eller gør den ikke? Findes tiden, eller gør den ikke? Findes der en ‘gud’, eller gør der ikke? Holger Bech Nielsen, dansk højenergifysiker på internationalt niveau, gør status efter et langt liv i fysikkens tjeneste. Han har søgt og søgt efter mening, men hvad har han fundet? I Teorien om alt fortæller den pris-vindende fysiker om sit liv og sin gerning — og ikke mindst om sit utrættelige forsøg på at finde Teorien Om Alt — at forklare, hvordan hele universet hænger sammen, og måske også, hvordan mennesket passer ind i ligningen. Ikke mere, intet mindre. Selv mener Holger Bech Nielsen, at han nok er “længere, end mange vil tro” med netop det arbejde.
243 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2019
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Utisci

  Jan Okkelsje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Vredna čitanja
  🚀Čita se u jednom dahu

  Stof til mere eftertanke og forundring

  Flemming Todbjerg-nielsenje podelio/la utisakпрошлог месеца
  👍Vredna čitanja

  Bliv lidt klogere på universet!

  Anne Louise Slyngborg Kronborgje podelio/la utisakпре 10 месеци

  Jeg kom halvvejs igennem - det er simpelthen for meget fysik til mig

Citati

  Frank Grønningje citiraoпре 2 године
  “Du kan så lave nogle fantasifremtider. Du kan forestille dig, at du træffer en anden beslutning, og hvad der så vil ske. Men der er kun én beslutning, der bliver den endelige, og det er så den, der bliver gennemført og fører til den fremtid, der i detaljer er bestemt i forvejen.”

  Alligevel er der i Holger Bech Nielsens udsagn et rum til en form for forestilling om en påvirkning af begivenhedernes udfald.

  “Vi kan prøve at argumentere for, at vi har
  elundingje citiraoпре 4 месеца
  Det betyder, forklarer han, at man i stedet for “tidspunkter” har “begivenheder”. En begivenhed beskrives som en kombination af tid og rum. Og det er dét, der giver mening at tale om. En begivenhed er et punkt i fire dimensioner: Rummets tre dimensioner samt tiden. En begivenhed er et rumtidspunkt. Tiden er ikke noget i sig selv, hvis den er løsrevet fra rummet.
  Jacob Saltoft Haahrje citiraoпре 2 године
  Skakspillet blev opfundet af en indisk vismand. Myten fortæller, at han viste spillet til landets hersker, der blev så begejstret, at han lovede at opfylde et af vismandens ønsker. Vismanden bad ydmygt om et enkelt riskorn for det første felt på skakbrættet, to riskorn for det næste felt, fire for det tredje felt, og sådan skulle der dobles op felt for felt. Det, syntes kongen, var meget beskedent, og han gik straks med på vismandens ønske. Kongen opdagede dog snart, hvad det vil sige, når tal vokser eksponentielt. Fire blev til 16, der blev til 256, der allerede blev til 65.536 riskorn på det sjette felt for til sidst at ende på 18.446.744.073.709.551.615 riskorn på felt nummer 64. Flere riskorn, end der var i hele Indien.
  Når man tænker på, hvor hurtigt universet udvidede sig i den meget korte inflationsperiode, skal man tænke på et tal, der både har en højere eksponent end vismandens i skakspillet, og som desuden bliver ganget op med denne eksponent flere gange end i tilfældet med skakspillet

Na policama za knjige

  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 473
  • 14
  Ida Marie Skou Storm
  Idas hylde
  • 58
  • 2
  Jacob Lego Boye
  Læst
  • 173
  • 1
  Else Staunstrup
  Jan
  • 63
  • 1
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)