Sapiens – En kort historie om menneskeheden, Yuval Noah Harari
da
Knjige
Yuval Noah Harari

Sapiens – En kort historie om menneskeheden

Čitajte
For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.
Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden? Hvordan kunne vores jæger— og samlerforfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og være slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?
Modigt og provokerende udfordrer SAPIENS alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske: vores overbevisninger, vores handlinger, vores magt … og vores fremtid.
633 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2015

Utisci

Charlotte Jakobsen
Charlotte Jakobsenje podelio/la utisakпре 9 месеци

Virkelig værd at læse

Páll Skúli Leifsson
Páll Skúli Leifssonje podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja

Særdeles tankevækkende.

Steen
Steenje podelio/la utisakпрошле године
👍Vredna čitanja

Rigtig god burde læses af alle

Citati

Kia Nørgaard
Kia Nørgaardje citiraoпре 3 године
Næsten fra fødslen vænnede myter og fiktive fortællinger mennesker til at tænke på bestemte måder, til at opføre sig i overensstemmelse med bestemte normer, til at ønske sig bestemte ting og til at adlyde bestemte regler. På den måde skabte myterne kunstige instinkter, som fik millioner af fremmede til at samarbejde effektivt. Dette netværk af kunstige instinkter kaldes ‘kultur’.
Julius Adrian Knudsen
Julius Adrian Knudsenje citiraoпре 2 године
I stedet for at indvarsle en ny æra med en mere bekvem dagligdag førte Agerbrugsrevolutionen til, at bønderne fik en tilværelse, som generelt var mere slidsom og mindre tilfredsstillende end jægernes og samlernes. Jægerne og samlerne havde en mere stimulerende, afvekslende dagligdag og var ikke i lige så stor fare for at blive ramt af hungersnød og sygdom. Agerbrugsrevolutionen øgede ganske vist den samlede mængde af mad, der var til rådighed for menneskeheden, men den ekstra mad var ikke ensbetydende med en sundere kost eller mere fritid. Det førte snarere til en befolkningseksplosion og privilegerede eliter. Gennemsnitsbonden arbejdede hårdere end den gennemsnitlige jæger og samler
Mads Rørstrøm
Mads Rørstrømje citiraoпре 3 сата
løbet af de seneste årtier har vi opfundet utallige tidsbesparende ting, der skal forestille at gøre vores tilværelse mere afslappet – vaskemaskiner, støvsugere, opvaskemaskiner, telefoner, mobiltelefoner, computere, e-mail. Tidligere tog det lang tid at skrive et brev, adressere det, sætte et frimærke på konvolutten og gå i postkassen med det. Det varede dage eller uger eller måske ligefrem måneder, før man fik et svar. I dag kan jeg skrive en e-mail på et øjeblik, sende den til den anden side af Jorden og (hvis modtageren er online) få et svar et minut senere. Det har sparet mig for en masse besvær og tid, men lever jeg et mere afslappet liv?
Desværre, nej. Dengang vi kun havde sneglepost, skrev folk som regel kun breve, når de havde noget vigtigt at fortælle. I stedet for at skrive det første, som faldt dem ind, tænkte de omhyggeligt over, hvad de ville skrive, og hvordan de skulle formulere det. Og de forventede at få et lige så velovervejet svar.

Na policama za knjige

Biografi, Henrik Nauta Hemmingsen
Henrik Nauta Hemmingsen
Biografi
  • 75
  • 63
Bøger 1, Helene Juul Jensen
Helene Juul Jensen
Bøger 1
  • 322
  • 8
Diverse, Lene Juel Kristensen
Lene Juel Kristensen
Diverse
  • 102
  • 4
Vil læse, Mie Hansen
Mie Hansen
Vil læse
  • 90
  • 3
Vil læse, Bibi Skole Andreasen
Bibi Skole Andreasen
Vil læse
  • 20
  • 3
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)