Yuval Noah Harari

Sapiens – En kort historie om menneskeheden

For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.
Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden? Hvordan kunne vores jæger— og samlerforfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og være slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?
Modigt og provokerende udfordrer SAPIENS alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske: vores overbevisninger, vores handlinger, vores magt … og vores fremtid.
633 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2015

Utisci

  Torben Steinicheje podelio/la utisakпре 2 месеца
  👍Vredna čitanja

  Fantastisk spændende bog. Mange overraskende pointer.

  Charlotte Jakobsenje podelio/la utisakпре 2 године

  Virkelig værd at læse

  Páll Skúli Leifssonje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  Særdeles tankevækkende.

Citati

  Kia Nørgaardje citiraoпре 4 године
  Næsten fra fødslen vænnede myter og fiktive fortællinger mennesker til at tænke på bestemte måder, til at opføre sig i overensstemmelse med bestemte normer, til at ønske sig bestemte ting og til at adlyde bestemte regler. På den måde skabte myterne kunstige instinkter, som fik millioner af fremmede til at samarbejde effektivt. Dette netværk af kunstige instinkter kaldes ‘kultur’.
  Julius Adrian Knudsenje citiraoпре 3 године
  I stedet for at indvarsle en ny æra med en mere bekvem dagligdag førte Agerbrugsrevolutionen til, at bønderne fik en tilværelse, som generelt var mere slidsom og mindre tilfredsstillende end jægernes og samlernes. Jægerne og samlerne havde en mere stimulerende, afvekslende dagligdag og var ikke i lige så stor fare for at blive ramt af hungersnød og sygdom. Agerbrugsrevolutionen øgede ganske vist den samlede mængde af mad, der var til rådighed for menneskeheden, men den ekstra mad var ikke ensbetydende med en sundere kost eller mere fritid. Det førte snarere til en befolkningseksplosion og privilegerede eliter. Gennemsnitsbonden arbejdede hårdere end den gennemsnitlige jæger og samler
  Janus Moosje citiraoпре 2 месеца
  Eftersom vi indtil for ganske nylig har været en af savannens tabere, er vi stadig opfyldt af angst og nervøsitet over vores position, og det gør os ekstra grusomme og farlige. Mange af historiens ulykker, fra dødbringende krige til økologiske katastrofer, er et resultat af dette forhastede spring

  Hmmm... En lidt hurtig konklusion. Psykologiseringen klinger lidt hult og falskt.

Na policama za knjige

  Henrik Nauta Hemmingsen
  Biografi
  • 79
  • 68
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 473
  • 14
  lenejuelk
  Diverse
  • 144
  • 5
  Mie Hansen
  Vil læse
  • 89
  • 3
  Bibi Skole Andreasen
  Vil læse
  • 31
  • 3
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)