bookmate game
da
Knjige
Laura Ringo

Grundtvig er død

I foråret 2019 vender Petra tilbage som lærer på Nyord Højskole, ti år efter hun selv var elev på skolens skrivelinje. Da Petra var elev, blev hun undervist af Frank Storm Kristensen, en anerkendt forfatter, der opfordrede eleverne  til at være vilde og modige, når de skrev, røg pibe i timerne og var virkelig dårlig til at bruge kopimaskinen. Dengang syntes Petra, han var en hård underviser, der stillede irriterende spørgsmål. Men ret fuckable. Da hun vender tilbage som skrivelærer, er Frank blevet forstander. Han har afskaffet højskolesang på Nyord og erklæret Grundtvig død. Men det er han ikke blevet mindre fuckable af.
Petra vil egentlig helst være forfatter, men efter hendes første bog udkom, har hun mistet skrivegejsten. Det er noget rod. Det er også noget rod, at den nye, store digterstjerne Frej Thorvaldsen er blevet ansat på højskolen, for han kan sagtens skrive — og vinde priser.
Romanen Grundtvig er død af forfatteren Laura Ringo er en sort komedie om magt, begær og uindfriede ambitioner i en højskoleboble langt fra virkeligheden.
207 štampanih stranica
Prvi put objavljeno
2021
Godina izdavanja
2021
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Jan Nicolaj Kisby Willerupje podelio/la utisakпре 7 месеци
  👍Vredna čitanja

 • Peter Andersenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja
  🔮Kompleksna
  🎯Zdrav

 • Jacob Ulrichje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • dortelindeje citiraoпре 3 године
  I sådan et hjem havde jeg regnet med at få serveret kaffe fra en espresso-maskine eller som minimum en kapselbrygger. Men hos Frank drak man neskaffe.
  Han spurgte, om jeg skulle have mælk i og dryssede løst den frysetørrede kaffe ned i et krus.
  – Jeg er gang med at læse På sporet af den tabte tid, sagde han, – har du læst den?
  Hvis det var enhver anden, der havde spurgt, ville jeg have givet et ærligt svar. Nemlig at jeg har forsøgt flere gange, men at jeg på side 50 bliver for irriteret over, at det går for langsomt, og at jeg i øvrigt mener, at klassikere som begreb i litteraturen er konstrueret. Det er tilfældigt, hvem vi beslutter os for, der skal kanoniseres. Det eneste, der står klart, er, at hvide mænd fra engelsktalende lande har en fordel. Og ja, så er der nogle russere og nogle franskmænd, der også kan være med. Men de er jo også både mænd og hvide.
 • dortelindeje citiraoпре 3 године
  Jeg er gang med at læse På sporet af den tabte tid, sagde han, – har du læst den?
  Hvis det var enhver anden, der havde spurgt, ville jeg have givet et ærligt svar. Nemlig at jeg har forsøgt flere gange, men at jeg på side 50 bliver for irriteret over, at det går for langsomt, og at jeg i øvrigt mener, at klassikere som begreb i litteraturen er konstrueret. Det er tilfældigt, hvem vi beslutter os for,

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)