bookmate game
da
Knjige
Karl Ove Knausgård

Min kamp III

MIN KAMP III, bog tre, er en roman om barndom.
En familie på fire, mor, far og to drenge flytter til et hus i et nybygget villakvarter på Sørlandet. Det er i starten af 1970’erne, børnene er små, forældrene er unge og fremtiden ligger åben for dem. Men på et eller andet tidspunkt begynder den at lukke sig, og tingene ændrer karakter. Hvem eller hvad er det, der ændrer sig?
MIN KAMP, bog tre, beskriver verden set med barnet Karl Oves øjne. Børn og voksne lever side om side, men mødes aldrig rigtigt. Venskaber, piger, skolens forunderlige univers og de pludselige og umotiverede stemningsskift i familien observeres og sanses i forsøget på at nå til en forståelse af verden og det, der ligger bag.
Pressen skrev om bog et og bog to:
«Knausgårds roman er ren læsefryd…» – Politiken
«Ingen andre steder i nyere nordisk litteratur er den moderne mand så kompromisløst og præcist beskrevet som her. På samme tid et klynkende og kuet bløddyr og en knoklende selvcentreret fantast. Fremragende simpelthen!» – Ekstra Bladet
«Denne gang lader Knausgård det gå ud over konen, svigermoren, svenskeren og selvfølgelig sig selv. Det er mesterligt gjort, måden han ofrer alt på.» – Weekendavisen
“Mesterligt.”
– Lillian Munk Rösing, Information
512 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2011
Godina izdavanja
2011
Serija
Min kamp

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • abalslevclausenje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

 • Erik Johansen Jappeje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja
  💡Poučna
  🎯Zdrav

 • sunemje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja
  🎯Zdrav
  🚀Čita se u jednom dahu

Citati

 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 4 године
  Hans raseri kom som en bølge, det drev gennem værelserne, slog mod mig, slog og slog og slog mod mig, og så trak det sig tilbage. Så kunne det være roligt i flere uger. Men det var alligevel ikke roligt, for det kunne lige så godt komme om to minutter som om to dage. Der var ingen advarsler på forhånd. Pludselig stod han der rasende. Om han slog eller ej, gjorde ikke nogen forskel, det var lige så slemt når han vred øret rundt eller klemte hårdt om armen eller slæbte mig et eller andet sted hen hvor jeg skulle se hvad jeg havde gjort, det var ikke smerten jeg var bange for, det var ham, hans stemme, hans ansigt, hans krop, det raseri der kom ud af den, det var jeg bange for, og den rædsel slap aldrig grebet, den sad i mig hver eneste dag i hele barndommen.
 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 4 године
  ans raseri kom som en bølge, det drev gennem værelserne, slog mod mig, slog og slog og slog mod mig, og så trak det sig tilbage. Så kunne det være roligt i flere uger. Men det var alligevel ikke roligt, for det kunne lige så godt komme om to minutter som om to dage. Der var ingen advarsler på forhånd. Pludselig stod han der rasende. Om han slog eller ej, gjorde ikke nogen forskel, det var lige så slemt når han vred øret rundt eller klemte hårdt om armen eller slæbte mig et eller andet sted hen hvor jeg skulle se hvad jeg havde gjort, det var ikke smerten jeg var bange for, det var ham, hans stemme, hans ansigt, hans krop, det raseri der kom ud af den, det var jeg bange for, og den rædsel slap aldrig grebet, den sad i mig hver eneste dag i hele barndommen.
 • Morten Daniel Martensje citiraoпре 4 године
  Problemet er jo ikke så meget at verden sætter grænser for fantasien, som at fantasien sætter grænser for verden.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)