bookmate game
da
Knjige
Karl Ove Knausgård

Min kamp I

I den selvbiografiske roman MIN KAMP beskriver forfatteren Karl Ove Knausgård sin kamp for at komme overens med livet, sig selv, sine litterære ambitioner og de mennesker, han har omkring sig.
I romanen fortæller forfatteren om sit forhold til sin far og faderens død. Dødsfaldet sætter gang i et stort praktisk og følelsesmæssigt oprydningsarbejde, hvor erindringer om opvæksten i en lille familie i Kristiansand i 1970erne, teenageårene og den problematiske far søn-relation blander sig med refleksioner over tilværelsens små og store tildragelser.
I MIN KAMP registreres og beskrives alt det, det indebærer at være menneske: tunge, eksistentielle overvejelser; små, pinlige fortrædeligheder; sårbarhed og smerte, og romanen skildrer mesterligt alt det, der er indeholdt i ethvert menneskeliv.
«Knausgårds roman er ren læsefryd…"
****** (seks hjerter) — Politiken
«Min kamp besidder en række helt traditionelt litterære kvaliteter i meget stor målestok: Alvor, dybde og intensitet. Ballade eller ikke, hvis man vil læse en bog, der betyder noget og vil noget, ja så er det bare at gå i gang.»
— Jyllands-Posten
“En rystende god bog.”
— Ekstra Bladet
534 štampane stranice
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Prvi put objavljeno
2012
Godina izdavanja
2012
Serija
Min kamp

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • John Hattingje podelio/la utisakпре 3 године
  👍Vredna čitanja

  Super

 • Anneje podelio/la utisakпре 5 година
  👍Vredna čitanja
  🎯Zdrav

  Super velskrevet bog

 • Flemming Krusell Sørensenje podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja

Citati

 • Paulina Sander Melbyje citiraoпре 4 године
  or Rimbaud handlede alt om frihed, i skrivningen såvel som i livet, og det var fordi friheden var overordnet, at han kunne lægge skriveriet bag sig, for den blev også et bånd der måtte ødelægges. Frihed er lig ødelæggelse plus bevægelse.
 • Paulina Sander Melbyje citiraoпре 4 године
  Det kaotiske og uforudsigelige repræsenterer både livets betingelse og dets forfald, det ene er umuligt uden det andet, og selvom næsten alle de anstrengelser vi gør os, har til hensigt at holde det væk, skal der ikke mere end et kort øjebliks resignation til før vi vil leve i dets lys, og ikke skygge som nu. Det kaotiske er en slags tyngdekraft, og den rytme man kan fornemme i historien, af civilisationers vækst og civilisationers kollaps, er det måske den der forårsager. Påfaldende er det at yderpunkterne ligner hinanden, i hvert fald i en forstand, for både i det overdådigt kaotiske og i det skarpt regulerede og adskilte er den levende ingenting, livet alt
 • Erik Johansen Jappeje citiraoпре 4 године
  Vilkårene var ens for alle. I skolen hang William sammen med kliken der røg under halvtaget, som kørte knallert fra de var tretten, som begyndte at droppe ud af skolen da de var fjorten, som sloges og drak, også de lo ad William, men på en måde som han fandt sig i, for der var altid noget han kunne måle sig i forhold til, der var altid måder at give igen på. Sammen med os, altså os som boede i husene heroppe, var det anderledes, her stod den på sarkasme, ironi og dræbende kommentarer, noget der kunne drive ham til vanvid eftersom det alt sammen lå uden for hans rækkevidde. Men han havde mere brug for os end vi havde brug for ham, så han kom altid tilbage.

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)