bookmate game
da
Knjige
Kristian Bang Foss

Frank vender hjem

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Her levede han og døde — en hemmelighed, som Frank stadig bærer på.

Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie — datter af champagnesocialisten André og den feterede tv-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Frank vender hjem er en fortælling om mennesker, der kæmper for at finde sig en plads i livet — en sjov og kulsort roman, der tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds.
343 štampane stranice
Prvi put objavljeno
2019
Godina izdavanja
2019
Izdavač
Gyldendal

Ostale verzije

Da li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Utisci

 • Iben Rosenbæk Jensenje podelio/la utisakпре 4 године
  👍Vredna čitanja

  For en gangs skyld er jeg enig med anmelderne. Helt klart værd at læse!

 • Hanne Jørgensenje podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja

  Sjov, underfundig med mange spøjse personer

 • Hanne Solsbæk Sørensenje podelio/la utisakпре 2 године
  👍Vredna čitanja

  Godt skrevet

Citati

 • Mads Kloster Erhardsenje citiraoпре 4 године
  gik på dagpenge, efter han blev færdiguddannet, og da de begyndte at stille for mange krav, sagde Thea, at han skulle droppe a-kassen og i stedet fokusere på det, han gerne ville – de havde penge nok.

  Så sad Frank derhjemme og vidste ikke, hvad han skulle fokusere på. Han gik lange ture, satte sig af og til ind på Den Sorte Diamant og læste lidt tilfældigt. Han følte et pres fra Thea, et pres om at skulle ville noget, men de talte aldrig om det, hvilket var en tragedie, for sandheden var, at Thea ikke havde nogen ambitioner på Franks vegne, andet end at han skulle være glad og tilfreds. Og så skulle han elske hende.

  Franks utilfredshed med sig selv fortolkede hun som utilfredshed med hende. Så gav hun igen og viste selv utilfredshed med Frank, og Frank opfattede det som irritation over, at han var så retningsløs, at han ikke ville noget, og blev endnu mere utilfreds med sig selv.
 • Hanne Duus Mygdalje citiraoпре 4 године
  Da han var nået i til hofterne, lod han sig glide ned i vandet
 • Jørgen Munksgaard Rasmussenje citiraoпре 2 године
  Carsten lagde hovedet tilbage i sædet og rullede lidt med det, som prøvede han at strække en spændt muskel i nakken, før han talte videre:
  – Det var jo for helvede ikke noget, jeg gjorde med vilje. Det satte sig i det hele, den sorg, i alt hvad vi foretog os. Vi endte med at skændes konstant … Så en dag gik vi hver til sit.
  – Det er jeg ked af at høre.
  – Tak.
  Måske havde Carsten engang fået brændt det område i hjernen ud, der opfattede sarkasme og ironi. Der var noget firkantet over manden, nærmest robotagtigt – som en kunstig intelligens, der kun opfattede ordene, som de stod i en indprogrammeret ordbog.
  Mens Carsten talte, havde Frank startet bilen og kørte ned ad Nørrebrogade. Carsten lod ikke til at ænse, hvilken vej de kørte, han var for optaget af at tale, havde heller ikke sagt sin adresse. Manden havde aldrig sagt et ord til Frank, der ikke var en bebrejdelse, men nu ævlede han løs, lagde hovedet tilbage, mens han lukkede øjnene og fortsatte med at tale

Na policama za knjige

fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)