da
Sofie Jama

Den nordiske mands hævn

Obavesti me kada knjiga bude dodata
Da biste čitali ovu knjigu otpremite EPUB ili FB2 datoteku na Bookmate. Kako da otpremim knjigu?
Sara er en dygtig ung muslimsk læge. En dag ser hun på gaden en fremmed mand tabe sine nøgler, da han balancerer sine indkøb og sin cykel. Hun samler nøglerne op og følger efter ham for at give ham dem tilbage, men noget får hende til at tøve. Hun står på gaden med mandens nøgler i hånden og ser ham opdage, at de er væk.

Saras far er den højt respekterede sheik Abdulla og hendes mor underviser i den danske moske. Sara længes efter en mand og kan ikke få sin gymnasielærer Henrik og deres hede forhold ud af hovedet. Hun laver sig en kopi af den fremmede mands nøgler og indleder en bizar form for forhold til ham.
Et andet sted i byen bliver politikommissær Olav Vesth sat på en mystisk sag: Journalist Anne Holm har fået tilsendt en afskåren kvinde-tunge. Tungen er sendt fra Paris, og dårligt er Olav kommet sig over en våd og kåd efterforskningsrejse til Paris, før en ny kvinde modtager en afskåren arm med posten. Denne gang er modtageren en velhavende og kontroversiel præst. Olav må have hjælp af sin retsmediciner Fatima for at forstå sagens sammenhæng, da der dukker korancitater op i de breve, der er lagt ved de uhyggelige pakker.

Sofie Jama skriver uforfærdet, klogt og stærkt underholdende om det sammensatte persongalleri og tegner et nådesløst portræt af relationerne imellem nutidens mennesker, både de erotiske, de moralske og de følelsesmæssige.
Ova knjiga je trenutno nedostupna
527 štampanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Politikens Forlag
Prvi put objavljeno
2020

Utisci

  Mille Holm Nielsenje podelio/la utisakпре 10 месеци
  💡Poučna

  Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene. Betragtningerne/diskussioner er mange - mange emner berøres og giver stof til tankegang. Bogen er dog alt for lang, ordene/emnerne for mange og historien bliver lidt forvirrende i midten af alt det. Og så forstår jeg ikke helt, hvad al sexen/onanien skal til for. Det fylder alt for meget. Jeg vil ikke sige, spring den over, men læs den ikke for en krimi. Det mærkat, synes jeg ikke, den lever op til.

  Ryan Harkenje podelio/la utisakпрошле године
  👍Vredna čitanja

  Meget velskrevet med sprogblomster og gode metaforer.

  Anne Poulsenje podelio/la utisakпрошле године
  👎Možete propustiti

  Bogen berører rigtig mange forskellige emner, som er super relevante og man kan tydeligt mærke, hvordan forfatteren brænder for at få fortalt om dem. Jeg kan sagtens se potentialet i alle emnerne og vinklerne, som bogen indeholder, men jeg har samtidig også utrolig svært ved at finde hoved og hale i dem alle sammen. Det er som om, der skal siges så meget om emnerne, så man til sidst render vild i det hele og bliver helt ør i hovedet af at skulle læse alle de tanker og forklaringer, som er skrevet. Jeg ville sådan ønske, at fortællingen var skåret mere ind til benet og på den måde måske kun blev halvt så lang.

  Jeg synes virkelig, at historien har potentiale, men det hele forsvinder på en eller anden måde, fordi fortællingen oversvømmes af informationer og holdninger. Derudover var krimiplottet efter min smag alt for overdrevet og urealistisk. Ikke så meget selve handlingen men mere karaktererne, der skulle opklare det hele, og derfor stod jeg hurtigt af, når man skulle følge politiet og deres opklaring.

  Den nordiske mands hævn er en bog fyldt med potentiale, men den skulle have været mere skarp. I stedet drukner fortællingen i alt for meget fyld.

Citati

  Karin Sejbjergje citiraoпре 8 месеци
  aldrig rigtigt forstået,” spurgte Sara retorisk.
  “Noget med, at man

Na policama za knjige

  Politikens forlag
  JP/Politikens Forlag
  • 1.1K
  • 360
  Sten Rehder
  Sten vil læse
  • 70
  Anders Larsen
  Theresa
  • 52
  Jeanne Jørgensen
  My
  • 38
  Anne Giøe Brusendorff
  Husk
  • 36
fb2epub
Prevucite i otpustite datoteke (ne više od 5 odjednom)